luni, 1 octombrie 2012

Sisteme inteligente pentru case cu consum redus de energie






„Industria construcţiilor şi procesele legate de aceasta reprezintă jumătate din oportunitatea noastră de a rezolva actualele probleme legate de mediu şi climă”. (declaraţia Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor „Sustainable by design” pentru Summitul de la Copenhaga – 2009)

În România, majoritatea blocurilor de locuinţe au fost construite după proiecte realizate în perioada 1950 – 1990 şi prezintă un nivel scăzut de izolare termică. Astfel, aproximativ 35% din caldură unei camere se pierde prin pereţii exteriori, iar aceasta se traduce prin pierderi de energie, implicit facturi mai mari pentru încălzire. În România, un apartament de bloc cu două camere consumă de două ori mai multă energie termică decât un apartament din alte ţări europene. (sursa: Ministerul Mediului) 




Cunoscută pentru performanțele în producerea unor materiale sănătoase pentru construcţii sustenabile şi renovări, compania Tassullo a dezvoltat o gamă completă de soluţii naturale pentru izolaţie termică, adaptate la diferitele tipuri de clădiri. Nivelul scăzut de conductivitate termică, permeabilitatea ridicată la vaporii de apă şi caracteristica ecologică clasează sistemele de izolaţie Tassullo în categoria celor mai performante şi ecologice sisteme de piaţa europeană.
Termosistemele Green System (realizat din plută naturală), Red System (pe bază de panouri din vată minerală), Brown System (ce include panouri din fibră de lemn) si White System (executat din elemente din silicat de calciu)  asigură o climă sănătoasă în orice tip de locuinţă permiţând pereţilor să “respire”, în scopul prevenirii umidităţii interioare şi pentru  atingerea unei balanţe adecvate între câştigurile şi pierderile de căldură. Dealtfel, sistemele sunt create pentru a răspunde exigenţelor impuse de proiectele caselor pasive – locuinţe care asigură un climat interior comfortabil atât vara cât și iarna, fară a fi nevoie de o sursă convențională de încălzire. Pentru atingerea standardului de casă pasivă energetic, pierderile de căldură prin pereţi trebuie să fie de cel puţin 30 de ori mai reduse faţă de o construcţie clasică. Având în vedere  că preţurile energiei termice sunt  în continuă creştere în ultimii ani, devine evident că amortizarea cheltuielilor construcţiei se va realiza într-un timp foarte scurt.  

Sistemele de termoizolaţie Tassullo reprezintă rezultatul cercetării noastre de mai bine de 100 de ani. Sunt sisteme inovative, concepute special pentru a satisface toate necesităţile şi tipologiile de clienţi, care îmbină una sau mai multe dintre urmatoarele caracteristici: eficienţă, ecologie, permeabilitate la vapori, fonoizolatie”, Cezar Margine, director marketing Tassullo România.
SISTEMUL RED este un sistem de izolaţie cu panouri de vată minerală. Structura complet minerală a acestui sistem oferă numeroase avantaje, permiţând utilizarea sa pe scară largă, îndeosebi în sectoarele unde dispoziţiile tehnice şi legislative impun utilizarea de materiale de construcţii sigure împotriva incendiilor.
SISTEMUL GREEN este un sistem de izolaţie cu panouri din plută expandata. Reprezinta soluţia pentru cei care caută un mediu confortabil, construind ecologic şi economisind energie.
SISTEMUL WHITE este un sistem de izolaţie cu panouri de silicat de calciu, complet mineral, ce prezintă extraordinare calităţi termice şi fonice. Panoul izolator T-WHITE este format dintr-un material izolator inovator, mineral, fără lemn sau fibre, cu permeabilitate mare la vapori şi mai ales termoizolant şi natural.
SISTEMUL BROWN este un sistem de izolaţie termică cu panouri din fibră de lemn care îndeplineşte toate cerinţele ecologice, încă de la faza de producere a materiei prime, până la încheierea procesului productiv. Reprezintă o alternativă naturală la materialele izolatoare tradiţionale, mai ales în cazul caselor din lemn.
SISTEMUL ISI-THERM - Sistemul termoizolant cu polistiren expandat este propus drept o soluţie uşoară, rapidă şi economică pentru a îmbunătăţi confortul termic la interiorul locuinţelor din beton.
Sistemele de izolaţie pot fi achiziţionate prin distribuitori sau contactând compania Tassullo. 

Despre Tassullo

Tassullo este o companie multinațională care produce de peste 100 de ani materiale pentru toate sectoarele construcţiilor moderne. Produsele Tassullo iau naștere în propriile laboratoare de cercetare unde specialiştii noştri se consultă cu profesori de arhitectură şi inginerie de calibru internaţional. Materialele rezultate sunt apreciate de constructori şi restauratori din toată lumea, calitatea acestora fiind certificată de îndelungata experienţă în Italia cât şi în Europa.
Producția durabilă este unul dintre pricipiile importante ale Filosofiei Verzi  - Green Philosophy - fiind caracterizată printre altele de utilizarea surselor de energie regenerabilă.
În ultimii ani Tassullo a certificat propriul  “Sistem de Asigurare al Calitatii“ in conformitate cu norma ISO 9001:2000, şi “Sistemul de Gestiune Ambientala“ în conformitate cu norma ISO 14001:1996, atingându-se concepte cum ar fi responsabilitatea socială, dezvoltarea susţinută şi eco-eficienţa.


Pentru alte detalii, contactaţi:
Corina Sfia, responsabil PR
Tel: 0733 316 973



Niciun comentariu: