vineri, 5 octombrie 2012

Arhitecții din centrul țării se întrec la Sibiu si Braşov





* cele mai bune lucrări de arhitectură din județele Sibiu, Vâlcea, Brașov, Covasna și Harghita vor fi premiate de Ordinul Arhitecților
* Arhitectura.5 este un eveniment anual ce reunește peste 500 de arhitecți din cele două filiale

Pentru prima dată, filialele  Ordinului Arhitecților  Sibiu-Vâlcea  și  Brașov-Covasna-Harghita se reunesc în cadrul unui eveniment unitar, Arhitectura.5. Organizat în primă fază la Sibiu și apoi la Brașov, Arhitectura.5 reunește peste 500 de arhitecți din cele 5 județe. Aceștia au înscris în concurs cele mai bune lucrări, analiza și nominalizarea lor urmând să aibă loc la Sibiu, între 5 și 7 octombrie iar premierea în data de 19 octombrie, la Brașov.
Noul format al „Anualelor de arhitectură” dorește să îmbogățească tradiționala expoziție concurs printr-o serie de evenimente conexe menite să pună în valoare lucrările arhitecturale.
Evenimentul central al Arhitecturii.5 este premierea celor mai bune lucrări de arhitectură din cele cinci județe și expoziția publică aferentă. Lucrările vor fi selectate de un juriu format din personalități recunoscute în domeniul arhitecturii, dar și din afara acestuia”, spune Nicolae Taric, președintele filialei Brașov-Covasna-Harghita  a Ordinului Arhitecților din România.
Concursul este structurat pe șapte secțiuni diferite: arhitectură-locuire, arhitectură-alte funcțiuni în afara celei de locuire, arhitectura spațiului public, restaurare/reabilitare/intervenții pe fondul construit, amenajare de interior/scenografie, design de obiect și proiecte nerealizate.  
Pentru fiecare secțiune se va acorda un singur premiu, finanțat din Timbrul Arhitecturii. După gala de premiere, care va avea loc la Brașov, expoziția cu cele 49 de lucrări va fi expusă la Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe și Râmnicu Vâlcea.
În Brasov, lucrările vor putea fi văzute în Piața Sfatului în perioada 19 octombrie – 28 octombrie.


Juriul care va analiza lucrările înscrise în cele 7 secțiuni este compus din arh. Mirela Vlăduță (București), arh. Klaus Birthler (Reghin), arh. Ștefan Ghenciulescu (București), arh. Tiberiu Bucșa (Cluj - Napoca), prof. dr. Vintilă Mihăilescu (București).

Arhitectura.5 este un eveniment anual de arhitectură organizat de către două filiale ale Ordinului Arhitecților din România, filiala Teritorială Brașov-Covasna-Harghita și filiala Sibiu-Vâlcea.

Parteneri: Ambient, Velux, Wienerbeger, Tempini
Premii speciale: Haro, Macon, Tassullo, Wise
Parteneri media:  
Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Brasov


Pentru mai multe detalii
arh. Iulia-Maria Nistor
Comisar eveniment
iulia.nistor@studioinsp.ro
0743.677.177
ec. Lavinia Anton
secretariat Filiala Bv-Cv-Hr
0268/471738
ordinularhitectilor@gmail.com

                                                                                         

Niciun comentariu: