marți, 11 august 2015

Workshop-ul de arhitectură "Întâlnire la palat" între 20 şi 25 septembrie la Palatul Chrissoveloni din com. Ghidigeni, jud. Galaţi



Atelierul de la Ghidigeni aduce întâlnirea în prezent a două ipostaze – trecutul şi viitorul – ale unui edificiu de arhitectură cu o poveste cucerită de istorie, de oameni mari şi mici, de pierderi şi victorii amare. Provocarea acestei întâlniri este de a transforma în imagini cele cinci zile petrecute la palat, având ca unice mijloace observaţia prin contact direct, desen şi fotografie, analiză şi discuţie.
Obiectivele propuse constau în formarea unei atitudini faţă de situaţia actuală a clădirii-gazdă  prin urmărirea evoluţiei locului şi a locuitorilor săi, şi prin marcarea punctelor de inflexiune din istoria lor; vizualizarea şanselor de transformare a locului prin intervenţie de recondiţionare şi/sau reiterare a funcţiunilor programului de arhitectură; o previzualizare a lucrului în echipă în proiectul de restaurare.
Activităţile propuse variază de la prezentări susţinute de îndrumători şi discuţii, până la lucru individual/în echipă de consemnare prin scris, desen, colaj şi machetă vizuală. Dacă acest atelier are caracterul unui releveu de arhitectură, produsul final va consta într-o colecţie de informaţii, o bibliotecă de materiale ce va face obiectul unei expoziţii.
Programul şi mai multe detalii la: WP: Intalnire la palat  FB Event: Intalnire la palat
Echipa:
stud. arh. Irina Petra Gudană (organizator)
dr. arh. Cristina Constantin (îndrumător)
dr. arh. Cosmin Pavel (îndrumător)
bibliotecar Mihaela Gudană (colaborator)
invitat Jean Chrissoveloni

Contact:
Irina Petra Gudană
adresa de email: irinagudana@gmail.com
telefon: 0752169570

Niciun comentariu: