marți, 11 august 2015

Recital Duo Kitharsis duminică, 16 august, ora 12 la Palatul Mogoşoaia


Recital eveniment  Duo Kitharsis – eveniment oferit de Primăria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Pro Valores Art & Sport şi Radio România Cultural.

Duo Kitharsis – recital şi lansare de CD la Palatul Mogoşoaia

Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduieşte duminică 16 august 2015, ora 12, un eveniment de excepţie – recitalul unui ansamblu special, laureat la numeroase concursuri desfăşurate în Franţa, Italia, Polonia şi România – Duo Kitharsis.
Chitariştii Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan, revin la Palatul Mogoşoaia, acolo unde în anul 2014 au câştigat ediţia a IV a a Concursului Drumul spre celebritate.

Recitalul este prilejuit de prezentarea în România a primului compact disc în care protagonişti sunt membrii Duo Kitharsis. Albumul a fost realizat de curând în Polonia şi cuprinde opusuri de: Jean-Philippe Rameau, Dušan BogdanovićMauro Giuliani, Mauel de Falla şi Astor Piazzolla, iar câteva dintre opusurile acestor creatori vor răsuna şi în sala Scoarţelor a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Duo Kitharsis,  alcătuit din Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan, a luat fiinţă la Bucureşti, în anul 2009.

Absolvenţi ai Facultăţii de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa de chitară a Lect. Univ. Dr. Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu, Duo Kitharsis îşi continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev - Ivo şi Sofia Kaltchev.

În prezent, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai importante duo-uri de chitară din lume, Duo Melis - Alexis Muzurakis şi Susana Prieto.

Participarea la competiţii din ţară şi din străinătate adună în palmares distincţii onorante: Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Chitară Clasică, Ediţia a IX-a, Olsztyn (Polonia) în 2014;  Premiul I la "Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale", Ediţia a II-a, Castel Ritaldi (PG), (Italia) în 2014; Premiul I la "Concorso di Esecuzione Musicale «Citta di Piove di Sacco» Ediţia a VII-a, Padova (Italia) în 2014;  Premiul I la Concursul Drumul spre celebritate ediţia a IV-a, Premiul II la Concursul European de Chitară Clasică "Enrico Mercatali" Ediţia a X-a, Gorizia (Italia) în 2013; Premiul I la Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, Ediţia a IX-a, Cluj-Napoca (România) în 2011.

În 2014, a III-a ediţie a turneului  extraordinar "Muzica în Palatele României" i-a avut ca protagonişti pe Duo Kitharsis. Tot in 2014, Duo Kitharsis susține concertul anului din cadrul seriei "Nouveaux Talents" pe scena Auditoriumului - Cité de la musique et de la danse din Strasbourg.

Duo Kitharsis debutează la Paris în anul 2015, la Hôtel de Soubise - Archives nationales în cadrul sezonului de concerte organizate de către Asociaţia "Jeunes Talents".

De curând, cei doi chitarişti au cântat în premieră naţională "Concertul pentru două chitare şi orchestră" de Mario Castelnuovo Tedesco, alături de Orchestra de Cameră Radio din Bucureşti.

Duo Kitharsis a fost invitat să susţină concerte pe scenele internaţionale din Germania, Franţa, Italia şi Polonia.

Duo Kitharsis cântă pe instrumente realizate de către lutierul român Alexandru Marian.(http://chitareconcert.wordpress.com/)

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Pro Valores Art & Sport, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

Parteneri media: Radio Romania Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agenţia de carte.ro, Onlinegallery.ro, Calendar evenimente, SensoTV, Ziarul Metropolis, Bucureşteni.ro, Best-event.ro. 

Niciun comentariu: