marți, 25 septembrie 2012

A IV-a Conferinţ Internaţională - Energia Solară în România - 6 ţări Europene susţin energia solară

România se bucură anul acesta de o creştere a numărului de investitori în domeniul energiei solare, iar odată cu aceasta a crescut şi numărul de licenţe solicitate pentru instalarea de parcuri solare. În 2012 numărul investitorilor care au solicitat licenţe a ajuns deja la 300, faţă de anul trecut când numărul acestora a fost de 50. Statul a aprobat o lege prin care investitorii primesc 6 certificate verzi pe MWh până la 1 ianuarie 2014 şi nu doar până la 1 ianuarie 2013, aşa cum a fost stabilit iniţial. Pentru a sprijini dezvoltarea pie_ei de energii regenrabile în România, REECO va organiza cea dea V-a ediţie a târgului şi conferinţelor RENEXPO® SOUTHEAST
EUROPE, între 21-23 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.
Sectorul energetic fotovoltaic din România are unul din cel mai mare potenţial de creştere în Europa.
Acesta este unul din sectoarele în care se investeşte din ce în ce mai mult, iar România este văzută astfel, ca următoarea ţintă pentru demararea de proiecte fotovoltaice. Centralele fotovoltaice care vor fi racordate la sistemul energetic naţional, vor produce curent cât cele 2 reactoare de la centrala nucleară de la Cernavodă.
Conform datelor publicate de Transelectrica, în România există 51 de companii care demarează
proiecte pentru instalarea de panouri solare. Valoarea investiţiei în aceste proiecte se ridică la 500 milioane de euro, iar capacitatea totală instalată va fi de 210,3 MW. În 2012 vor fi pe deplin funcţionale 14 astfel de instalaţii fotovoltaice care transformă radiaţiile solare în electricitate şi anume: 4 în Prahova, 2 în Dolj, Olt şi Timiş, unul la Brăila, Botoşani, Gorj şi Dâmboviţa. Aceste parcuri solare instalate vor produce împreună 61 MW.
Având în vedere importanţa pe care energia solară o are în prezent, în România, REECO -
organizator de târguri şi conferinţe pentru energie regenerabilă în toată Europa, va organiza cea de-a IV-a Conferinţ Internaţională - Energia Solară în România, care va avea loc pe 22 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.
Conferinţa va găzdui pe parcursul unei zile reprezentanţi ai unor instituţii cu putere de decizie, la nivel naţional şi internaţional din 6 ţări, precum şi producători şi distribuitori din acest domeniu. Printre tematicile conferinţei se află detalii legate de ultimele dezvoltări ale pieţei, politici, legislaţie şi posibilităţi de finanţare şi multe altele. Marrie LATOUR, Senior National Policy Advisor EPIA, din Belgia va prezenta o "Privire de ansamblu asupra dezvoltării pieţei actuale a centralelor PV".
De la Dl. Zoltan NAGY-BEGE, Director General - Departamentul Reglementare în Domeniul Eficienţei Energetice, ANRE participanţii vor afla ultimele "Noutăţii privind schema de sprijin din surse regenerabile de energie în România. Dr.Ing. Bogdan TRUŞCĂ, Business Development Manager, TÜV SÜD România va prezenta "Probleme tipice în timpul construcţiei şi funcţionării
instalaţiilor fotovoltaice. Printre exemplele practice prezentate se vor afla representanţi CSUN – China Sunergy Europe GmbH, Germania care va prezenta "Puterea Fotovoltaicului - Studii de caz despre Parcurile Solare din Estul Europei"; Eltek AS din Norvegia, IBC SOLAR s.r.o din Republica Cehă,
Hanwha SolarOne GmbH, Germania, ET Solar Group, Soluţii Solare de la Vermeer şi mulţi alţii. Un punct special va ocupa eficienţa modulelor solare, în prezentarea experţilor de la REC Solar
Germany.
Această conferinţ va fi organizată în paralel cu a V-a ediţie a celui mai mare târg de energie al
României, RENEXPO® SOUTH - EAST EUROPE, în cadrul căruia s-au înscris până în prezent peste 100 de expozanţi provenind din 13 ţări, din care 50% sunt din domeniul energiei solare.
Mai multe informaţii despre cel mai mare şi important eveniment din domeniul energiei regenerabile în România cât şi despre conferinţe de specialitate, găsiţi pe www.renexpo-bucuresti.ro.
Contact şi informaţii:
REECO RO Expozi_ii S.R.L.
B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Tel:: +40 (0) 257-23099 - 9
Fax: +40 (0) 257-23099 - 8
info@reeco.ro
www.reeco.ro
Despre Grupul REECO: Organizatorul, REECO RO Expozi_ii, face parte din Grupul REECO cu firma mamă în Germania şi filiale în Salzburg, Austria, Bruxelles, Belgia, Budapesta, Ungaria şi Arad, România. Din 1997, aproximativ 50,000 de experţi din 70 ţări participă la târgurile şi conferinţele organizate de REECO. Găsiţi mai multe detalii pe www.energy-server.com.
Sursa informaţiilor: www.businesslive.ro, www.ecomagazin.ro, www.solar-magazin.ro

Niciun comentariu: