marți, 14 februarie 2017

Neil LEWIS va prezenta proiectul Everyman Theatre la Forumul SHARE Bucureşti 2017



Inginerul Neil Lewis, Managing Director la Waterman Building Services, Marea Britanie, va prezenta proiectul inovator Everyman Theatre din Liverpool, la expo-conferinţa internaţională CONTRACTOR - conferinta dedicata inginerilor instalatori - parte a Forumului Internaţional de Arhitectură şi Inginerie SHARE Bucureşti. Cel mai mare eveniment dedicat arhitecţilor, inginerilor şi contractorilor va avea loc pe 21-22 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.




Neil Lewis va vorbi despre istoria şi dezvoltarea Teatrului Everyman de la originile sale de capelă, în anul 1837, până la renaşterea sa ca marele câştigător al premiului Stirling în 2014 şi va descrie succesul său de clădire sustenabilă pe plan social şi mediu înconjurător. Neil va explica beneficiile unui auditoriu ventilat natural, materiale reciclate, utilizarea CHP, iluminat cu LED-uri şi colectarea apei de ploaie.
Neil şi-a început cariera acum 40 de ani ca inginer de proiectare ucenic şi de atunci a rămas în MEP Design and Consultancy Services. A devenit membru al CIBSE şi inginer expert în 1999. El a fost numit Managing Director al Waterman Building Services cu 6 ani în urmă, divizia de consultanţă servicii de construcţii a Grupului Waterman, o companie internaţională în care sunt angajaţi aproximativ 1300 de persoane. Neil a fost pasionat de un design cu energie redusă de-a lungul carierei sale şi a ţinut prelegeri pe această temă pentru CIBSE, RIBA şi COB.

Câştigător al premiilor Sterling Award în 2014, CIBSE Cea mai performantă clădire, Leisure and overall winner2016 - renovarea Teatrului Everyman a fost recunoscută pentru nivelul ridicat de satisfacţie al utilizatorilor şi confort, oferind în acelaşi timp performanţe remarcabile clădirii.
De la bun început, New Everyman Theatre a avut cerinţe foarte definite de la client în ceea ce priveşte mediul intern şi consumul de energie. Clădirea trebuie să aibă consumul redus de energie, încorporează tehnologii durabile şi a realizat o evaluarea EXCELENT BREEAM.
"În acest scop, am lucrat foarte mult pentru a proiecta o sală de spectacole care ar putea funcţiona în mod natural, folosind flotabilitatea aerului cald al publicului ca principală forţă motrice pentru mişcarea aerului. Am proiectat un plenum de intrare cu o înălţime scăzută, care stă sub teatru cu 4/2,5 m lăţime şi coşuri de fum înalte de 5m la acoperiş pentru a ajuta direcţionarea aerului prin auditoriu. Se combină această abordare eficientă a energiei cu o căldură combinată cu centrală electrică (CHP) pentru a genera energie electrică; am reuşit să oferim o clădire evaluată Band B EPC, care este cu 20% sub cerinţele actuale de energie în reglementările din domeniul construcţiilor. Panouri fotovoltaice montate pe acoperiş se adaugă la acreditările sustenabile ale clădirii, oferind o economie suplimentară de carbon de 52 de tone, pe durata de viaţă a panourilor", au spus inginerii.
Alte caracteristici includ zonele din faţă şi din spate ale clădirii ventilate predominant natural, cu controale automatizate avansate pentru a servi instalaţiile de iluminat şi a reduce câştigurile de căldură interne şi consumul de energie, ceea ce a însemnat o clădire fără răcire, cu excepţia pivniţelelor-bar şi sălii de server IT care au nevoie de o climă specială.
Un exerciţiu post-ocupaţional sezonier a fost efectuat după finalizarea clădirii în iarna şi vara anului 2014, pentru a ajuta reglarea modului în care performanţa clădirii atenuează mediului intern.


Forumul SHARE, cel mai amplu eveniment adresat arhitecţilor, inginerilor şi contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior şi confortul ambiental, arhitectura peisagistică şi de infrastructură, sticla în arhitectură, proiectarea structurilor şi faţadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events şi Ordinul Arhitectilor din Romania.

Pentru înscrieri şi informaţii despre cele 4 conferinţe din cadrul forumului consultaţi următoarele pagini web www.share-architects.com şi www.iegis.eu, www.ielaud.eu, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

Niciun comentariu: