joi, 11 septembrie 2014

Dada 100 - O întâlnire cu poetul Valery Oișteanu

Valery Oișteanu reia vineri, 12 septembrie, de la ora 20.00, la Muzeul Țăranului, întâlnirea dedicată pregătirii centenarului DADA. De data aceasta, într-o formulă nouă: lectura sa de poezie este acompaniată de Ghassan Bouz, percuționist original din Liban.

Texte de Tristan Tzara și de Valery Oișteanu capătă voce, sunet, formă dialogată și aplauze la scenă deschisă într-un recital cum rar se poate vedea în România.

Valery Oisteanu este poet, critic de artă, eseist, fotograf și performance artist, intervențiile sale răspunzând peste timp Suprarealismului și Dadaismului. Născut în Kazakhstan, crescut și educat în România și stabilit la New York, Valery Oișteanu trăiește Dada nu ca pe un stil sau curent literar, ci ca pe o filozofie personală. 

După debutul cu Proteze (Editura Litera, București, 1970), activitatea sa numără nouă volume de poezie publicate la New York, dar și apariții conceptuale în performance poetic zen și „jazzoetry”.

Oișteanu este membru al Poets and Writers Inc. din New York și fodator și președinte al PASS: Societatea Artiștilor și Poeților Suprarealiști.

Partener: Clubul ȚăranuluiNiciun comentariu: