miercuri, 3 septembrie 2014

CREATIVE EST #0, primul festival dedicat industriilor culturale şi creative din România

Festivalul Creative Est #0, organizat de Asociația ORICUM, te aşteaptă pe 6 şi 7 Septembrie, la Grădina Botanică, cu #DESIGN #ARTA CONTEMPORANĂ #FILM #MUZICĂ  #COOKING. 
Sâmbătă, 6 septembrie, la ora 16.00 are loc DISCOVER & EXPERIMENT, unde vom cunoaşte povestea celor peste 30 de branduri locale: cum s-a transformat o idee creativă  într-o afacere sustenabilă, de succes.

De la ora 17.00, vor avea loc dezbateri relaxate despre film, design şi artă contemporană, în cadrul
Aperitiv Creativ. Actorul Andi Vasluianu, tânărul regizor Andrei Creţulescu şi Oana Radu, managerul festivalului de film românesc din New York “Making Waves” vor discuta despre piaţa de film din România şi  provocările pe care le întâmpină un proiect cinematografic până reușește să fie pus în practică. 

De la ora 20.00, publicul este invitat la prima licitație organizată la Grădina Botanică: cu sprijinul
Dizainăr şi casei de licitaţii GoldArt, publicul va putea licita pentru obiecte de design românesc, în cadrul evenimentului „Preţuiesc Designul Românesc”.


De la ora 21.00 va începe proiecția de filme, o selecţie de scurtmetraje româneşti şi filme ce ilustrează industriile culturale şi creative din lume: Kowalski (r. Andrei Crețulescu, România, 2014), O scurtă istorie Astra Film (r. Carmen Lidia Vidu, România, 2013) și o selecţie de scurtmetraje marca ShortsUP sunt doar câteva dintre proiecțiile care vor încheia ziua de sâmbătă a festivalului Creative Est #0.

Duminică, 7 septembrie, festivalul Creative Est #0 va continua de la ora 12.00, cu ziua BRUNCH & RELAX, când cele mai cunoscute bucătării urbane din București pregătesc cele mai gustoase, sănătoase și dulci preparate. De la ora 13.00, copiii sunt în centrul atenției odată cu workshop-uri de pictură și cooking. La ora 16.00, trupa Byron împreună cu Simona Radu vor transforma Grădina Botanică în cea mai frumoasă scenă în aer liber, într-un performance acustic inedit.
Creative Est #0 este un eveniment pionierat prin care Asociația ORICUM se dedică, în continuare, promovării industriilor culturale-creative din România și dezvoltării economice prin creativitate. Misiunea Asociației ORICUM este să pună România pe harta industriilor culturale și creative din estul Europei, precum și de a poziționa estul Europei ca un viitor hub global de industrii creative.
Creative Est #0 este un eveniment organizat de Asociația ORICUM cu sprijinul Universității București, susținut de Garanti Bank, provoked by Grolsch și cu sprijinul Golden Horse.

Află mai multe despre Creative Est #0 şi program pe www.creativeest.ro

Niciun comentariu: