luni, 12 mai 2014

Câştigătorul marelui premiu al Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture va fi prezent la LAUD 2014



Sammy Ofer Wing. Muzeul Naţional Maritim“, proiectul câştigător al Premiilor Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture 2013, la categoria “Design for a Small Scale Public Development”, va fi prezentat pe 3 iunie, la Bucureşti, de către arhitectul Chris Churchman. Acest proiect reprezintă integrarea arhitecturii în peisaj, noul pavilion fuzionând cu peisajul istoric al parcului Greenwich. Lucrând cu un sit de patrimoniu mondial, biroul Churchman a fost capabil de a prelucra peisajul şi domeniul public pentru a deschide perspective până acum nemaivăzute, transformând un braţ uitat de apă curgătoare într-un domeniu public atractiv.

Designul de patrimoniu al Churchman Landscape Architects cuprinde atât spaţii publice urbane şi rurale, cât şi domenii private. Designul este susţinut de cercetări riguroase efectuate între profesionişti, artişti şi comunităţi locale. Acest lucru le permite să răspundă nevoilor contemporane în contextul caracteristicilor fizice, istorice, culturale şi emoţionale care creează un “loc de apartență”. Churchman Landscape Architects desfăşoară, de asemenea, activităţi de cercetare în domeniul tehnologiilor durabile, inclusiv activităţi proprii de experimentare a unor soluţii “verzi” inovatoare. Design-ul creează, de asemenea, o nouă axă est-vest, spre Greenwich, oferind un contrapunct pentru accesul istoric de la Observator la Tamisa. "Am încercat să creăm un sentiment de comunitate în Greenwich Park prin oferirea unor noi căi de acces", a mai declarat Churchman.

Fondatorul biroului de arhitectură, Chris Churchman, a descris proiectul ca fiind "exigent din punct de vedere tehnic, pentru că am încercat să transmitem  un sentiment de noutate într-un cadru istoric bine definit". Sammy Ofer Wing este situat într-un sit extrem de sensibil de Patrimoniu Mondial, imediat adiacent la cele mai alese colecţii de arhitectură din secolele XVII şi XVIII din Marea Britanie. Realizarea unui echilibru corect între materialul istoric şi o intervenţie contemporană a reprezentat o provocare la care Churchman Landscape Architects au răspuns cu sensibilitate.


Chris Churchman este fondatorul şi directorul biroului de arhitectură Churchman Landscape Architects din Anglia, cu o experienţă de peste 15 ani în landscape architecture.

La LAUD 2014, alături de Chris Churchman participă arhitecți din țară şi din străinătate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate în ultimul an în cadrul concursurilor internaționale de arhitectură.
Expoconferința de Arhitectură LAUD face parte din seria expoconferințelor internaționale de arhitectură şi antreprenoriat organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, GIS, RIFF şi CONTRACTOR.

Data, locația: 3 iunie 2014, Bucureşti
Structura evenimentului: expoconferința - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expoziție tematică
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitecților din România
Parteneri Instituționali: Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Asociația Peisagiştilor din România şi Asociația Antreprenorilor de Peisagistică din România
Partener media principa: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, CaseSiGradini.ro, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, ProiectCasa.ro, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com
Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Niciun comentariu: