luni, 3 martie 2014

Prototipul EFdeN în parcarea Băneasa Shopping City! Casa viitorului face încă un pas spre realitate




Prototipul EFdeN, locuința solară inteligentă destinată Bucureștiului, va fi construită și expusă în parcarea Băneasa Shopping City în perioada 17 martie – 9 iunie 2014. Oficial, centrul comercial din Capitală susține reprezentantul României în finala Solar Decathlon Europe și oferă echipei EFdeN spațiul necesar pentru a construi casa care va concura în iulie, la Versailles. Aici aceasta va fi prezentă la olimpiada arhitecturii solare și a tehnologiilor integrate, alături de alte 19 echipe din 16 țări.
Așadar, până în vară, parcarea Băneasa Shopping City va fi animată de acțiunile echipei EFdeN în misiunea lor de a construi o casă pe care au petrecut mai bine de 12 luni pentru a o proiecta și care se prezintă acum ca un echilibru perfect între design sustenabil, eficiență energetică și natură. Pe lângă activitățile de șantier, membrii EFdeN asigură că vor umple zona de dinamism și voie bună prin evenimentele pe care le vor organiza: seri de filme documentare proiectate pe fațada prototipului, workshop-uri cu plante în seră, dar și vizite în prototip odată ce acesta va fi finalizat și deschis către publicul larg.



EFdeN este reprezentantul României la Solar Decathlon Europe 2014, cea mai importantă competiție de arhitectură și inginerie dedicată universităților din întreaga lume. În vara lui 2014, prototipul EFdeN va fi expus în La Cite du Soleil în Versailles, pe domeniile vestitului palat. Aici se va prezenta ca o casă solară eficientă energetic și inteligentă destinată mediului urban care integrează o seră hibrid multifuncțională dedicată conceptului de urban farming. Mai multe detalii despre proiect, concurs și echipă puteți afla la www.efden.org sau la www.fb.com/efden.

Niciun comentariu: