joi, 3 octombrie 2013

Un nou concurs provoacă studenții Facultăților de DesignDin 1 octombrie 2013, Grupul VELUX lansează VELUX International Design Award - o competiție ce are ca scop descoperirea viitoarelor talente din lumea design-ului și, în premieră, inovarea unor noi modele revoluționare de rulouri decorative și parasolare pentru ferestrele de mansardă.

Cum vor arăta accesoriile viitorului pentru aceste surse de lumină naturală? Acesta este una dintre provocările noului concurs, VELUX International Design Award 2014, care se adresează studenților Facultăților sau secțiilor de Design. Fundamentul acestui concurs este tocmai dorința de a descoperi cel mai bun și mai inovativ model de rulouri decorative și parasolare care ar putea reconsidera modelele actuale.
Design-ul produselor care accesorizează o fereastră (fie că vorbim de rulouri parasolare, decorative, perdele, jaluzele) influențează posibilitatea noastră de a modifica mediul ambiant prin atenuarea luminii puternice a soarelui și reglarea luminii, zii sau noapte, după cum ne dorim. Rulourile pot influența interacțiunea cu mediul înconjurător, prin conectarea sau separarea de natura exterioară din vecinătatea noastră. Ne stimulează imaginația și contribuie la dezvoltarea noastră. De aceea, acest concurs recompensează soluțiile care au un potențial real de schimbarea a calității vieții oamenilor

Juriul reunește renumiți designeri din toată lumea
Proiectele de design vor fi jurizate de către un juriu internațional format din designeri renumiți. Componența juriului a avut în vedere un echilibru între excelență, diversitate și reprezentare geografică. Membrii juriului sunt inițiatorul premiului Red Dot Award Dr. Peter Zec, designerul german de textile Petra Blaisse și duo-ul italo-danez Gamfratesi specializat în design de mobilă.


 
Nominalizările pentru premiu sunt selectate pe baza criteriilor de evaluare precum: inovație, calitatea vieții, sustainabilitate și pontențialul de aplicabilitate.

Premiul I - 6000 euro
știgătorul premiului I va fi recompensat cu un premiu în valoarea de 6000 euro în cadrul unei ceremonii care va avea loc în luna mai 2014. Premiul al II-lea valorează 2500 euro iar toate propunerile de design câștigătoare vor fi expuse în cadrul unei expoziții online.
Participanții la concurs vor avea ocazia să împărtășească ideile lor în cadrul unei comunități online unde fiecare își poate vota favoritul iar câștigătorul va primi un premiu în valoare de 1500 euro.

Ocazie excelentă pentru studenții Facultăților de Design

Inițiat de Grupul VELUX, concursul constituie o oportunitate unică pentru studenții la Design să fie implicați în inițiativa Grupului VELUX de dezvoltare a unui nou produs - inițiativă care s-a materializat recent prin colaborarea cu faimosul designer Karim Rashid. Industria produselor de accesorizare a ferestrelor a trecut prin mai multe schimbări în ultimii
ani, în raport cu materialele textile folosite și metodele de producție. Acest fapt deschide oportunități noi și reprezintă un nou pas în dezvoltare.

Kent Holm, Director al Departamentului de Accesorii și Produse Parasolare al Grupului VELUX, spune:
 „Studenții de azi ai Facultăților de Design vor fi trendsetter-ii de mâine. Scopul nostru este de a-i găsi pe cei mai talentați și de a le da șansa să influențeze viitorul industriei de rulouri decorative și parasolare. Concursul este o metodă alternativă de a inova și de a lucra la dezvoltarea de produs, iar noi suntem foarte entuziaști să descoperim noi abordări imaginate de tinerii design-eri creativi și de a vedea cum ar putea arăta un rulou decorativ.”


Contact
Mădălina Petrescu
Marketing & Design Manager
madalina.petrescu@velux.com
Tel.: 0268 402 723

Materialul de presă se poate accesa la VELUX Media Centre
Descărcați fotografii și filme de la VELUX Media Centre contactându-ne la press.velux.com.

Urmăriți-ne pe twitter.com/velux și facebook.com/velux  și pe site-ul designaward.velux.com.


 

Niciun comentariu: