marți, 16 iulie 2013

MILITZA SION Intre arte vizuale si arhitectura 23 iulie – 11 august 2013, Sala Irina Nicolau Muzeul National al Taranului Roman





Muzeul National al Taranului Roman va asteapta marti, 23 iulie 2013, ora 18.00, la vernisajul expozitiei MILITZA SION. Intre arte vizuale si arhitectura.

Lucrarile Militzei Sion sunt un argument pentru a spera ca intre arhitectura si plastica, modernitatea nu a trasat o prapastie, ca orasul viitorului nu tine doar de performanta tehnologica fara a pastra nimic din gandul celui care-l deseneaza, din individualitatea gestului.


ORASELE Militzei Sion sunt imaginare, dar „construite” pe cunoasterea temeinica a marilor culturi europene. Locuri din Grecia, Spania, Italia au marcat-o. Ea prefera asprimea reliefului, structurile piramidale, adopta o perspectiva ce o distanteaza de detaliu, arhitectura marcand reperul uman intr-un mediu natural puternic. Prioritate capata in aceasta viziune atmosfera, ce pune in valoare calitatile sale picturale. TARMURILE sunt intre ultimele sale lucrari si ele aduc in prim plan atmosfera Greciei. Forme puternice, percutante par a fi privite sub lupa. Libertatea gestului sau o descoperim in cromatica, in jocul de hasuri de pe suprafata, in felul in care articuleaza raportul dintre pata de culoare si liniaritate. (Maria-Magdalena Crisan)

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Irina Nicolau pana pe 11 august 2013, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.




Niciun comentariu: