vineri, 26 aprilie 2013

Au început înscrierile pentru titlul de cel mai bun Student al Anului 2013!





Studentul Anului 2013, un proiect al organizației Voluntari pentru Idei și Proiecte, dă startul competiției naționale care, ajunsă la cea de-a X-a ediție, susține și premiază elita sistemului universitar din România. Și anul acesta vor fi recunoscuți cei mai buni studenți din următoarele domenii: Drept, Jurnalism și Comunicare, Economie, Medicină și Arhitectură.
Categoria Arhitectură se adresează celor mai buni studenţi înscrişi la una dintre facultăţile de profil şi îi aşteaptă să demonstreze că au capacitatea de a găsi cele mai bune soluţii pentru tema de concurs propusă de către cei trei parteneri oficiali: Westfourth Architecture, Architect Service și West Group Arhitecture.
             Studenții care vor să intre în cursa pentru distincția de cel mai bun Student al Anului pe categoria Arhitectură, trebuie să completeze și să trimită un formular de înscriere și să rezolve, până pe data de 12 mai 2013, tema specifică acestei categorii. Atât formularul de înscriere, cât și tema de concurs pot fi descărcate direct de pe site-ul oficial al proiectului www.studentulanului.ro.
           Anul acesta, tema de concurs constă în realizarea a 1-2 planșe format 70x100cm (poster), care să ilustreze „Reinventarea magazinului București într-un HUB urban”. Lucrările vor fi jurizate de către arhitecții fondatori ai firmelor partenere, domnul Vladimir Arsene, domnul Constantin Ciurea, domnul Adrian Cristescu, dar și de alte personalități din domeniu.

             Deținătorii celor mai bune cinci lucrări vor avea ocazia să participe la un mini-proiect de dezvoltare personală asigurat de Petrom România și vor concura pentru trofeul Studentul Anului 2013 și premiul de 1500 de euro oferite câștigătorului locului întâi sau pentru pozițiile doi și trei, premiate cu sumele de 500 de euro, respectiv 300 de euro, toate oferite în cadrul Galei Studentul Anului, evenimentul formal de la sfârșitul lunii mai 2013, care va închide această competiție.

           Westfourth Architecture este o firmă de arhitectură cu sedii în București, New York și Istanbul, înfiintațată în anul 1991 de către domnul Vladimir Arsene, în prezent președinte și designer principal al firmei. Succesul firmei a inceput odata cu câștigarea unui concurs internațional și continuă până în ziua de astăzi.
           Architect Service este o firmă de arhitectură condusă de domnul Constantin Ciurea  cu un portofoliu de activități bogat si o arie de expertiză largă, de la design general până la obținerea documentelor necesare și consultanță în domeniul construcțiilor.
           West Group Arhitecture este o firmă de arhitectură condusă de domnul Adrian Cristescu interesată direct de problemele de sustenabilitate si implementarea principiilor construcțiilor verzi în cadrul proiectelor din portofoliu.

           Pentru mai multe informaţii privitoare la competiție, accesați site-ul: www.studentulanului.ro sau pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/StudentulAnului.VIP.

           Voluntari pentru Idei şi Proiecte România este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat şi alcătuită exclusiv din studenţi. De 14 ani organizează anual peste 10 programe şi proiecte de dezvoltare personală pentru studenţii şi masteranzii din România, programe susţinute de companii, mass-media şi statul român.

Persoană de contact:
Alexandra Ciobotaru

Telefon: 0747408082
E-mail: alexandra.ciobotaru@vipromania.ro

Niciun comentariu: