marți, 29 ianuarie 2013

Ferestre pentru un confort interior sporit, chiar şi pentru clădirile cu acoperiş terasă



 
Pentru mulţi ani, lumina naturală şi aerul proaspăt erau posibile la ultimul nivel al unei clădirii doar în cazul mansardelor cu acoperiş înclinat. Acum, lucrurile s-au schimbat. Grupul VELUX a creat o fereastră pentru acoperişurile cu panta foarte mică şi pentru clădirile cu acoperiş terasă.

Lumina naturală şi ventilaţia sunt esenţiale pentru sănătatea noastră. Petrecem 90% din fiecare zi în spaţii interioare, astfel că este important să avem acces la lumina soarelui şi respirăm aer curat pe toata perioada diurnă, chiar dacă acoperişul casei este înclinat sau plat.

Ferestre pentru acoperiş terasă din 2008
În anul 2008, Grupul VELUX a decis că lumina naturală şi aerul curat trebuie să fie accesibile la ultimul nivel al unei clădirii, oricare ar fi înclinaţia sau structura acoperişului. Designul concept a fost un produs de care să se bucure cei ce locuiesc sub acoperişuri terasă sau cu panta de până la 15 grade, şi care să aibă aceeaşi calitate ca şi o fereastră de mansardă VELUX standard. Rezultatul a fost fereastra pentru acoperiş terasă, pe care Noemi Ritea, Manager General VELUX Romania, o descrie ca fiind revoluţionară:

“Atunci când am lansat fereastra pentru acoperiş terasă, acum aproape 5 ani, am fost primul producător din acest domeniu care să ofere aer curat şi lumină naturală prin acoperişul terasă. Am reuşit nu doar să lansăm un concept inovativ ci şi să cream un produs de calitate, luând în consideraţie inclusiv aspectele legate de eficienţă energetică şi estetică. Pe scurt, am vrut să oferim un produs la standarde calitative înalte celor care nu puteau să beneficieze de tradiţionalele ferestre de mansardă VELUX din cauza pantei acoperişului.”

Sistem de control inteligent
Fereastra pentru acoperiş terasă a fost foarte bine primită, iar de-a lungul anilor, a fost în permanenţă îmbunătăţită cu noi elemente şi accesorii. De exemplu, este disponibila în varianta electrică, cu un sistem inteligent de control prin telecomandă care face posibilă ventilarea locuinţei şi un climat interior optim. Acest sistem include şi un senzor de ploaie care închide automat fereastra în cazul precipitaţiilor.

“Senzorul de ploaie integrat ferestrei pentru acoperiş terasă previne o situaţie în care probabil majoritatea dintre noi am fost puşi când am fost plecaţi de acasă, şi dintr-o dată, a început să plouă. Nu îţi poţi aminti daca ai închis ferestrele şi începi să îţi faci griji. Dacă însă ai ferestre care se închid automat la primul strop de ploaie, poţi sta liniştit,” spune Noemi Ritea, Manager General VELUX Romania.

Fereastra pentru acoperiş terasă este în acelaşi timp şi imposibil de deschis din exterior, astfel încât oaspeţii nedoriţi nu pot avea acces în locuinţă pe această cale.


Accesorii pentru ferestrele VELUX pentru acoperiş terasă

Pentru ferestrele VELUX pentru acoperiş terasă se pot instala rulouri plisate elegante care atenuează lumina solară şi totodată decorează interiorul. Aceste rulouri sunt electrice şi pot fi acţionate cu telecomanda ferestrei.

Climat interior optim

Studiile realizate de experţii Centrului de Cercetare VELUX[1] în colaborare cu ingineri recunoscuţi arată că lumina naturală şi aerul proaspăt ajută la îmbunătăţirea climatului interior. Un climat interior necorespunzător ne poate afecta sănătatea fizică şi pe cea mentală iar de aceea, lumina naturală şi aerul proaspăt trebuie luate în consideraţie în momentul renovării unei clădiri vechi sau al construcţiei unei clădiri noi.

 „Prin deschiderea în acelaşi timp a ferestrelor de faţadă (sau a ferestrelor de mansardă, după caz) şi a ferestrelor pentru acoperiş terasă, se creează aşa numitul „efect de horn”, ceea ce înseamnă că aerul din interiorul încăperii este înlocuit mult mai repede. Astfel, în lunile de iarnă, cantităţi generoase de aer proaspăt pot pătrunde în interior, realizând ventilaţia rapidă fără a răci încăperile mai mult decât trebuie. Proprietarii, astfel, se pot bucura de beneficii duble: mai multă lumină naturală şi mai confort interior optim, adică ceea ce contează pentru a ne simţi bine la finalul zilei” a adăugat Noemi Ritea, Manager General al VELUX România.

Grupul VELUX reprezintă singura companie din domeniu care furnizează ferestre pentru acoperiş terasă pentru mai mult de 30 de ţări din Europa.

Despre compania VELUX

VELUX este o companie daneză înfiinţată pornind de la viziunea fondatorului, Villum Kann Rasmussen, de a asigura lumină naturală, aer proaspăt şi calitate vieţii oamenilor.
În prezent, aceste trei beneficii se regăsesc în milioane de case din întreaga lume.

Numele VELUX derivă din două cuvinte, VEntilatio şi LUX (termenul latin pentru lumină), fiind marcă înregistrată încă din anul 1942. Astăzi, după mai mult 70 de ani de la instalarea primei ferestre de mansardă într-o şcoală din Danemarca, viziunea VELUX a evoluat dar valorile au rămas aceleaşi. Încă de la început, VELUX şi-a propus să fie o companie model, care fabrică produse folositoare oamenilor şi care îşi tratează clienţii şi furnizorii într-un mod exemplar.

Prin produsele inventate şi dezvoltate în ultimii 70 de ani, contribuim la îmbunătăţirea climatului interior al spaţiilor de locuit, aducând lumina naturală şi aerul proaspăt în interiorul mansardei. La nivel de grup, compania VELUX a dezvoltat propria viziune despre locuinţele sustenabile – cunoscută sub denumirea de Casă Activă – ce presupune construirea de clădiri care produc mai multă energie decât consumă, asigurând în acelaşi timp un mediu mai sănătos, mai curat şi mai sigur.

Prezenţi pe piaţa din România de 15 ani, comercializăm cea mai vastă gamă de ferestre de mansardă, potrivite atât acoperişurilor înclinate cât şi celor terasă, jaluzele, rulouri interioare şi parasolare, panouri solare termice, produse de instalare şi izolare termică, dispozitive de comandă şi control. Produsele VELUX disponibile în România sunt utile pentru orice fel de proiect de construcţii, clădiri noi sau renovate, publice sau private, şi sunt comercializate exclusiv prin reţeaua naţională de distribuitori specializaţi în domeniul materialelor de construcţii.

Mai multe informaţii, pe www.velux.ro
Mădălina Petrescu, Marketing & Design Manager
VELUX Romania S.R.L.
Telefon: + 40 268 40 27 44
E-mail: romania.marketing@velux.com



[1] Centrul de Cercetare VELUX: DEIC – Daylight, Energy and Indoor Climate

Niciun comentariu: