marți, 2 august 2011
Şcoala de Vară Trans-Arhitecturi, Dealu frumos, 24 - 31 iulie
Prima ediţie a Şcolii de Vară marca Arhitext a luat sfârşit!
Sub îndrumarea atenta a domnului arhitect Adrian Aramă şi a asistenţilor săi, studenţii de la arhitectură şi arte au avut parte de o săptămână în care au simţit, au atins şi s-au familiarizat cu un loc cu totul inedit: Dealu Frumos. Această experienţă s-a concretizat în 5 echipe şi 5 obiecte ce nu au adus nici o perturbare locului, ba mai mult i-a adus un plus de valoare reuşind să centreze atenţia turistică pe anumite puncte de atracţie şi nu de puţine ori chiar pe obiectele create.
Au fost în primul rând 7 zile în care cei 15 studenţi (Deak Ştefan, Costea Adina, Panait Alina, Borcea Elena, Grosariu Ştefan, Coceanu Florentina, Cristescu Noemi, Iordache Diana, Petrea Carmen, Anamaria Rusu, Luca Andrada, Falub Adriana, Simona Maria Vladu, Laura Mihalca, George Cătălin Ţincoca)au trecut de la simţirea tuturor elementelor naturii, pe care le-au întâlnit în plimbările lor, la (re)lansarea în lumea virtuală prin intermediul trainingului Nemetschek oferit de Iliescu Vlad şi Negoiţă Radu pentru ca serile să fie de relaxare şi socializare oferindu-le şansa de a sedimenta relaţii şi viziuni.
Invitaţii speciali, precum Dinu Dumbrăvician, Mihaela Criticos, Alexandru Sandu, Mihai Baba sau Sabin Borş, ai fiecărei după-amieze au întărit cunostinţele studenţilor şi au oferit noi viziuni asupra designu-ului sau arhitecturii. Fie că a fost vorba doar de expuneri şi păreri avizate, fie că au avut loc discuţii informale studenţii au putut intra în dialog cu experţi ai domeniului lor.
Fundaţia Arhitext design îşi propune ca acest eveniment sa nu fie singular şi să poată face posibilă o asftel de Şcoală de vară şi în anii următori. Acest eveniment va reuşi să aducă formalul în inima informalului şi va ajuta la o mai bună comunicare atât la nivel informal cât şi la nivel personal.
Proiect realizat cu sprijinul Uniunii Arhitec]ilor din Romånia prin fina]are din timbrul arhitecturii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Articol foarte interesant prin ceea ce lasa sa se ghiceasca, fiind cam prea schematic. Sper ca urmeaza niste dezvoltari. Felicitari pentru proiect, la cat mai multe!
P.S. Nu vreau sa par prea carcotas, dar numle *de familie) se pun DUPA prenume (de aceea se si cheama "PREnume", "pre" inseamna "inainte").
Îţi multumim pentru felicitări. Voi dezvolta subiectul mai pe larg în zilele următoare.
De asemenea îţi multumesc pentru remarcă.
Trimiteți un comentariu