Targul Taranului isi redeschide portile
pentru o calatorie cu miros de ploaie in gradina bunicii
Pe 12 si 13 septembrie, de dimineata de la 9:00, ca omul gospodar, pana spre 16:00, Targul Taranului imbraca haine de toamna si impreuna cu voi, coboara in timp, intr-o zi cu miros de ploaie in gradina bunicii. Te asteapta la ARK – Bursa Marfurilor (vizavi de Piata de Flori George Cosbuc).
Ca de obicei veti gasi carnat de Sibiu insotit de o brinza telemea de oaie cum numai la munte poti gasi, o branza de oaie in burduf, cu ingrediente locale, intr-o haina fistichie. Pastrama de porc-pecie si unt de oaie, cascaval afumat cu miez de carnat picant, salam din vanat, pastrama de oaie. Iar din livezile sibiene acoperite de roua, de pe dealuri inalte ca de poveste va puteti rasfata cu siropuri de soc sau de muguri de brad.
Branzeturi si afumaturi le stau alaturi, ca de obicei. Va insotesc carnatii din barda din zona Botosaniului si afumaturi fragede ardelenesti, pastrama de oaie de la Fundata, branza de burduf dichisita si ea de sarbatoare intr-un cosulet de brad. Ciocolata de casa iti trezeste bucuria de copil. In culori de toamna te astepta siropuri naturale si toate celelalte bunatati romanesti, din pacate de mult uitate. Rumenite de soare, cu miros de ploaie si neatinse de nimic din ce nu e al pamantului, te asteapta legumele si fructele venite din Teleorman pentru aceasta zi de sarbatoare.
Un proiect educational organizat de Slow Food Bucuresti impreuna cu Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, Targul Taranului, se desfasoara la ARK-Bursa Marfurilor, in str. Uranus colt cu vechea Cale a Rahovei, vizavi de Piata de Flori Cosbuc, Bucuresti.
Detalii pe www.targultaranului.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu