miercuri, 25 noiembrie 2015

Apel pentru prezentare proiecte în cadrul conferinţei DULGHER




Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Bucureşti, în parteneriat cu firma Euro-Hold SRL şi Inginerie Creativă Marius Şoflete lansează un apel deschis de proiecte pentru ediţia a VII-a a conferinţei DULGHER. 

În România asistăm în prezent la o mare criză la nivelul exploatărilor forestiere abuzive şi a utilizării iraţionale a lemnului, în mare parte datorită exporturilor ridicate de material lemnos brut către ţări din Orient şi Asia, la preţuri reduse. România este o ţară exclusiv exportatoare de materie primă, nu şi exportatoare de valoare adăugată sau produs finit cu cost ridicat cum sunt Germania, Austria, Elveţia, Norvegia, în care sectorul construcţiilor este dominat de lemn. Dezvoltarea acestui sector al construcţiilor va contribui implicit la protejarea şi exploatarea raţională a fondului forestier. 

Conferinţa DULGHER este un eveniment organizat de firma Euro-Hold din 2009 cu conceptul de prezentare a tehnologiilor celor mai moderne de proiectare si tehnologizare a construcţiilor din lemn. În anii precedenţi, conferinţa tehnică DULGHER a avut loc la Braşov. Creşterea interesului manifestat de arhitecţi pentru construcţiile din lemn şi nevoia de informare a arhitecţilor au condus la ideea de a muta conferinţa în Bucureşti în data de 3 martie 2016. Conferinţa doreşte să prezinte o imagine cât mai bună a sectorului construcţiilor de lemn şi să ducă împreună profesioniştii implicaţi în proiectarea şi realizarea clădirilor din lemn. 

Arhitecţii, constructorii, producătorii de materiale şi tehnologii inovatoare care doresc să prezinte, în cadrul conferinţei, proiecte, sisteme inovatoare, studii legate de construcţiile de lemn sunt invitaţi să se înscrie trimiţând un rezumat de prezentare de o pagină şi maxim cinci imagini reprezentative ale proiectului (1024 x 768 px). Rezumatul trebuie să conţină:

- Adresa obiectivului
- Echipa completă de proiectare şi date de contact
- Denumirea beneficiarului
- Informaţii despre folosirea lemnului
- Informaţii despre tehnologii constructive
- Informaţii despre costurile de execuţie
- Creditele pentru fotografii

Tipurile de proiecte care pot fi prezentate:
- Proiecte finalizate sau în curs de execuţie
- Reabilitare, conservare a clădirilor istorice din lemn, finalizate sau în curs de execuţie
- Amenajări care folosesc preponderent lemnul în soluţii inovative
- Obiecte de design
- Studii legate de detalii şi soluţii tehnice pentru sisteme din lemn 

Proiectele selectate vor fi prezentate oral, însoţite de proiecţie de imagini şi vor dura maxim 20 minute. Ele vor fi publicate în revista DULGHER şi în buletinul informativ O.A.R. Arhitecţii şi Bucureştiul. 

Criterii de selecţie:
- Încadrarea în subiect: construcţii cu structură din lemn, construcţii tip Blockhaus, CLT - pereţi masiv din lemn, construcţii cu schelet de lemn, sau orice alt tip de construcţie din lemn, precum şi amenajări, mobilier sau scări din lemn.
- Calitatea proiectului
- Calităţile inovatoare ale materialelor sau ale detaliilor prezentate 

Aplicaţiile se trimit pe adresa oarbuc@rdsmail.ro până la data de 4 decembrie 2015, ora 14:00, cu subiectul „participare conferinţa DULGHER”

Selecţia proiectelor se va face de către reprezentaţi ai partenerilor care organizează conferinţa: O.A.R. Bucureşti, firmele Euro-Hold şi Inginerie Creativă, iar proiectele selectate vor fi anunţate pe 14 decembrie 2015. 

Parteneri: 
 




https://dovezi.oar-bucuresti.ro/static/dovezi/logo-oar.png
Sediu social
Str. Sf. Constantin nr.32
Sector 1, 010219 Bucureşti 

Punct de lucru
Str. Academiei nr. 18-20, Sector 1, 010014 Bucureşti

T: +40 (0)21 303 9226
F: +40 (0)21 315 5066
E: oarbuc@rdsmail.ro


Niciun comentariu: