marți, 24 noiembrie 2015

Finalul proiectului ”Spaţii Urbane în Acţiune” – lansare de carte şi film documentar – joi, 26 noiembrie, ora 18:00 la tranzit.ro

Bucureşti, 26 noiembrie 2015

Asociaţia Komunitas şi studioBASAR vă invită joi, 26 noiembrie, începând cu ora 18:00, la evenimentul de lansare a publicaţiei ”Spaţii Urbane în Acţiune. Activare comunitară în cartierele de blocuri din Bucureşti” şi de prezentare a filmului documentar care marchează finalul proiectului ”Spaţii Urbane în Acţiune”, derulat în perioada 01.05.2014 – 30.11.2015.

Evenimentul se va desfăşura la sediul tranzit.ro (Bucureşti, Str. Gazelei nr. 44, sector 4), într-un cadru interactiv, bazat pe dialog şi promovarea ideilor şi iniţiativelor legate de activarea spaţiilor urbane, educaţie urbană şi implicare cetăţenească.

Publicaţia Spaţii Urbane în Acţiune. Activare comunitară în cartierele de blocuri din Bucureşti” cuprinde descrierea etapelor proiectului, articole de Ştefan Ghenciulescu, Bogdan Iancu şi Anca Tîrcă care teoretizează subiectele de interes ale iniţiativei: cercetare socio-antropologică, activare/ recuperare a spaţiilor publice şi educaţie urbană, şi prezintă proiectele şi iniţiativele R-Urban (aaa, Paris), Parcul Zaikin (Oberliht, Chişinău), La Terenuri (Colectiv A, Cluj) şi CeRe (Bucureşti).

Filmul documentar cuprinde imagini de la principalele activităţi ale proiectului şi interviuri atât cu beneficiari, cât şi cu o parte dintre membrii echipei de proiect.

Evenimentul de încheiere a acestui proiect este ultimul din seria celor organizate în cadrul iniţiativei “Spaţii urbane în acţiune“, derulate în parteneriat cu Asociaţia ArtWe, Asociaţia tranzit.ro, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi susţinute de grupul de arhitecţi studioBASAR.

Proiectul Spaţii Urbane în Acţiune este finanţat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG in România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro.  

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi şi antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale şi educaţionale aplicate. Proiectele noastre se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor şi ale publicului larg.
studioBASAR a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan atât ca un studio de arhitectură, cât şi ca o echipă Search-and-Rescue, ce acţionează ca un agent de observaţie şi intervenţie urbană.
Parteneri media: Asociaţia Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, Think Outside The Box, Bună Dimineaţa, Bucureşti!, Creionetica.

Detalii suplimentare se găsesc pe pagina de Facebook a proiectului şi pe site:

Pentru informaţii suplimentare, puteţi contacta persoana responsabilă de comunicare:
Roxana Maria Popescu, email: spatii.urbane@gmail.com

Niciun comentariu: