marți, 26 mai 2015

Proiectul Instalart desfășurat în cadrul Romanian Design Week, continuă în toată țara

Sâmbătă, 23 mai, s-a încheiat Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect prezentat sub marca Romanian Design Week. Instalart a prezentat șapte mari designeri și arhitecți români, atât prin expoziția centrală ce a avut loc la Uanderful- Ethos House, cât și prin conferințe și workshopuri ce s-au desfășurat la sediul ANAV (Asociatia Nationala pentru Promovarea Artelor Vizuale Contemporane). Proiectul se va extinde în toată țara, iar în luna octombrie acesta va fi implementat și în Iași, Cluj și Timișoara.


„Inima” proiectului a fost renumitul designer Marcel Klamer, născut în România și “adoptat” de Germania, care a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa și din lume. De asemenea, Klamer este premiat al Product des Jahres și membru al Uniunii Designerilor Industriali din Germania.


Dacă nu poate fi realizat prea ușor "Fabricat în România", se poate "Gândit în România". Așadar, Instalart a invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, susținută de partenerii Instalart, astfel:



Dorin Ștefan | Gradient Design powered by  Uanderful









Mario Kuibuș | Cheie powered by BASF







Robert Marin | Investigație powered by Brikston


Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari


Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1.Crama Atelier










Ștefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont /Corian.































Lansarea de sâmbătă, 16 mai, ce a avut loc la Uanderful- Ethos House i-a reunit și prezentat pe designerii și arhitecții implicati în proiect pe scena Instalart, într-un mic interviu, în care fiecare și-a prezentat conceptul instalației. Seara a continuat cu un concert The Speakers, iar atmosfera muzicală de dinainte și dupa concert a fost asigurată de Bogman.



Pe tot parcursul săptămânii, începând de duminică, 17 mai, pana joi, 21 mai, la sediulANAV(Asociatia Nationala pentru Promovarea Artelor Vizuale Contemporane), fiecare designer sau arhitect invitat a susținut câte o conferință sau workshop la care au participat preponderent studenți și absolvenți ai universităților din domeniu, dar și alte persoane interesate de procesul ce stă în spatele unui proiect de design sau arhitectură de succes. Astfel, cei șapte arhitecți și designeri au discutat despre proiectele la care au lucrat de-a lungul timpului, despre aspectul practic al designului, despre materialitate și modul de percepție, despre noțiunea de design, despre diferențele dintre designul scump și cel ieftin, precum și despre noțiunea de frumos în design și în artă.
Expoziția centrală Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF s-a încheiat cu două seri speciale, ce au avut loc la Ethos House, în cadrul cărora vizitatorii bucureșteni au putut interacționa pentru ultima oară cu instalațiile expuse. Finisajul Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF a început vineri, 22 mai, cu seara dedicata M1 Crama Atelier, cu un concert Nea Vasile si Taraful de la Marsa. și s-a încheiat cu o reprezentație a trupei Les Elephants BizarresDeysa DJane s-a ocupat de fundalul sonor, înainte și după ce trupa Les Elephants Bizarres a coborât de pe scena.




Evenimentul este susținut de BASF, sponsor principal.BrikstonDuPont /CorianCampari,M1.Crama Atelier sunt cei șase sponsori care au ales să se identifice cu cei șase arhitecți.Mocheta Glamour FloorsșiDelta Studio completează lista de sponsori.Partenerii și prietenii Instalart sunt: UanderfulBiutifulFratelliniCampariM1 Crama AtelierANAV GalleryASC SystemsDelta Studio, San PelegrinoGlamour FloorsEkeroȚîrdei Law OfficeKaustikGrippleBenjamin MooreSano LandFundația RubinOsiris FilmVertigo Metal Design,HomeworksAvantgrapho,SaikoTwins StudioComodim,Sfera Plastic Design,Inox Styleiar cei ce fac cunoscut proiectul sunt: ZeppelinIgloo,DesignistArhitecturaArhiforumArhitextArt ClueArt Out – Revista de artă, arhitectură, patrimoniu și restaurareVeioza ArteDesignandlovingitMake a Point,Molecule FBucharest TipsTataiaELLEGlamourELLE Decoration,ModernismSenso TV – Televiziune onlineBucharest Design CenterBucharest Tips,Vice. Recomandat de Kiss FM.

Niciun comentariu: