joi, 26 martie 2015

Tendințe în arhitectură şi design în Statele Unite ale Americii, prezentate la GIS Bucureşti, în aprilie

Arh. Hagy Belzberg, Fellow of the American Institute of Architects, participă la GIS Bucureşti - Expoconferinţa Internaţională de Arhitectură de Interior, Design şi Iluminat, în calitate de invitat special, în zilele de 7 şi 8 aprilie 2015, la Radisson Blu Hotel. Cu acest prilej, arhitectul din Santa Monica, California, distins în 2014 cu premiul de excelenţă al prestigioasei reviste “Interior Design Magazine”, prin listarea în “Hall of Fame”, va susţine o prelegere la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”din Bucureşti,  în data de 6 aprilie 2015.

Prelegerea cu tema "Past-Present-Proposed: Selected projects, a dialogue with Architect Hagy Belzberg FAIA" va avea ca focus proiectele sale, organizate sub forma unui studiu de caz, care urmăreşte să prezinte şi să identifice mecanismele care au propulsat biroul său de arhitectură spre o paradigmă în continuă evoluţie. Întâlnirea reprezintă o oportunitate pentru studenți şi corpul profesoral pentru a avea acces la noi informaţii şi modele de bune practici a profesiei. Evenimentul reprezintă o continuare a tradiţiei conferinţelor motivaţionale „SHARE”, iniţiate de asociaţia Pro Event şi Universitatea “Ion Mincu” în luna octombrie 2014, când studenţii au avut ocazia de a se întâlni cu arh. Anders SÆLAN, câştigătorul Marelui Premiu al Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană „Mies van der Rohe” 2013.

Prezenţa domnului arhitect Hagy Belzberg FAIA la Bucureşti este ocazionată de susţinerea master class-ului de arhitectură de interior „Mitigating Complexity – the Architecture of tragedy and hope” (Complexitatea atenuantă – Arhitectura tragediei şi speranţei”), realizat în data de 8 aprilie 2015, cu sprijinul Ambasadei SUA, în organizarea Asociației PRO EVENT, în cadrul expo conferinţei GIS 2015. Expunerea are la bază o prezentare amănunţită a proiectului “The Los Angeles Musem of Holocaust”, una din cele mai cunoscute şi memorabile lucrări ale sale. Acest proiect i-a adus arhitectului în 2014 Premiile de Onoare AIA atât pentru Arhitectură dar şi pentru Arhitectura de Interior, lucru care s-a întâmplat doar de şase ori în istoria Premiilor AIA. De asemenea, arhitectul va susţine o prezentare în sesiunea plenară a expo conferinței GIS, pe 7 aprilie.

"Sunt onorat să prezint un studiu de caz Master Class ce se axează pe lucrări selecte care explorează atât abordarea noastră narativă a design-ului cât şi proiecte ce reprezintă teste cu succes ale materialităţii şi ale metodologiei de construire, proiecte ce variază de la panouri de personalizate, la mobilier pentru proiectele rezidenţiale şi clădirile semnificative. Prelegerea se va învârti în jurul temei de explorare a modului în care fabricarea digitală poate fi integrată cu practicile de proiectare existente pentru a îmbunătăţi productivitatea şi eficienţa construcţiilor şi fabricaţiilor”, a declarat Hagy Belzberg FAIA, Invitatul Special GIS.

Evenimentul promovează în rândul comunităţii arhitecţilor din România valori ale arhitecturii moderne, standarde şi inovaţii specifice arhitecturii de interior din Statele Unite ale Americii, încurajează schimbul intercultural, transferul de cunoştinţe şi modele de bune practici.

Evenimentele realizate cu prilejul Expo conferinței internaționale GIS Bucureşti 2015 sunt organizate de Asociația Culturală Pro Event, ABplus Events, Ordinul Arhitecţilor din România, cu susţinerea partenerului educaţional Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.

Asociația PRO EVENT are ca misiune dezvoltarea de proiecte culturale şi asigurarea unui mediu optim pentru promovarea, sub toate formele, a culturii, a oamenilor care o generează, a acţiunilor culturale şi ştiinţifice.

Niciun comentariu: