luni, 6 octombrie 2014

Noaptea alba (si ieseana) a creatorilor si designerilor de produs

In data de 11 octombrie 2014, de la ora 19.00 pana la 04.00, Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, proiect al Asociatiei Atelierul de Creatie, se muta in Iasi, la Teatru Fix . Curatoarele proiectului, Mihaela Ion și Teodora Vladescu, pregatesc o expozitie cocheta cu mai mult de 50 de produse realizate de 12 creatori si designeri romani. La aceasta expozitie cu intrare libera adaugam concerte live si o brosura trilingva.

Produsul de autor a spart bariera artei contemporane si a capatat statutul de obiect de arta. Schimbarea se simte in aerul iesean, asa ca te invitam pe 11 octombrie la Teatru Fix pentru a lua parte la cel mai mare eveniment cu produse de autor made in Ro. 

Te asteptam la Noaptea alba  a creatorilor si designerilor de produs pentru a fi la curent cu cele mai noi trenduri in materie de bijuterie contemporana, design vestimentar si creatii de autor. Accentul in cadrul acestei editii este pus pe imbinarea armonioasa intre valorile culturale nationale si noile tehnici de realizare a unui obiect. Noptile albe ale creatorilor si designerilor de produs sunt un melanj bine definit intre designerii de produs consacrati si cei debutanti.

Vor expune designerii si creatorii de produs: PrintUnique, Jasmine FeltArt, Ionut Tima, Ziurel, Transformator, DLaura’s Art, Mona Dragusanu- Atelier handmade, Upside Down, Push Design, DecoBox, Wood Be Nice si Claudia Tame.  

De asemenea, sase bloggeri vor prezenta in timp real detalii despre Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia de Iasi, asa ca urmareste-le activatatea online. Folositi haștagul #blanchenuit pentru a  fi la curent cu noutatile acestui eveniment.Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este de a aduce alaturi designerii si creatorii de produs din Romania. Este un proiect curajos, realizat de o echipa pe masura, ce crede in comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania. Editia de anul acesta a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, finantata de Administratia Fondului Cultural National, se desfasoara in lunile septembrie-octombrie, in trei orase din Romania: Bucuresti (20 septembrie), Iasi (11 octombrie) si Cluj- Napoca, la Centrul de Cultura Urbana “Casino” (25 octombrie).


Asociatia Atelierul de Creatie a fost creata in anul 2011 cu scopul de a sustine si promova in mod constant valorile contemporane culturale romanesti cu implicatii directe in industria creativa a designului de produs. Promovam educatia culturala prin evenimentele de profil organizate, punem accentul pe simbioza traditional-contemporan si incurajam mobilitatea culturala a ideilor chic. 

Am creat si proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro si http://events.revista-atelierul.ro/), singura revista dedicata designerilor si creatorilor de produs din Romania, cu un content bine targetat de peste 1.700 de articole. 

Niciun comentariu: