miercuri, 27 august 2014

A doua ediţie ARThitecture aduce speakeri de la Zaha Hadid

Pentru prima dată în Transilvania, la cea de-a doua ediţie ARThitecture Conference & Expo vom avea ocazia să îl întâlnim pe Carlos Luna, arhitect reprezentant al Zaha Hadid, unul dintre cele mai căutate birouri de arhitectură din lume la ora actuală.

Evenimentul are loc pe 3 Octombrie 2014, în cadrul centrului business The Office din Cluj Napoca, şi reuneşte peste 200 de arhitecţi din ţară. Tematica ediţiei, Ecosisteme şi Arhitectură Sustenabilă, abordează principii de proiectare bioclimatică şi aplicarea de tehnici naturale şi inovatoare, alături de speakeri apreciaţi ca fiind surse de inspiraţie pentru întreaga industrie arhitecturală: Vlad Gaivoronschi, Şerban Ţigănaş, Alexandra Stoica, Eugen Pănescu şi mulţi alţii.

Carlos Ernesto Luna Pimienta a absolvit Universitatea La Salle din Mexico City şi profesează ca arhitect din 2006. A dobândit experienţa profesională în diferite birouri de arhitectură internaţionale – inclusiv IDOM şi divizia ACXT. După câţiva ani de experienţă ca arhitect şi lider de proiect în Mexico şi Spania, Carlos s-a mutat în Londra pentru a-şi extinde cunoştintele în design parametric şi arhitectural, integrandu-se în programul Design Research Laboratory, la MArch Architectural Association. Aici, a explorat diferite strategii de design prin implementarea instrumentelor de proiectare pe calculator şi a limbajelor de programare.

După obţinerea diplomei de master în Arhitectura şi Urbanism, s-a alăturat biroului internaţional de arhitectură Zaha Hadid. De atunci, participă frecvent la competiţii internaţionale, proiecte de cercetare şi comisii, variind de la idei conceptuale pentru construcţii în curs de desfăşurare, lucru cu geometrii complexe, implementarea unor varietăţi de instrumente digitale şi tehnici de proiectare parametrică (Maya, Rhinoceros, Grasshopper, AutoCAD, Revit, scriptare). De asemenea, Carlos a realizat o serie de tutoriale pentru folosirea softului Maya în arhitectură.  


În cadrul Expoconferinţei ARThitecture, Carlos Luna va susţine o prezentare în care va explora abordarea digitală a biroului Zaha Hadid, unde diferite instrumente digitale sunt aplicate pentru elaborarea tridimensională a proiectelor – mai mult decât o simplă prezentare, un proces de proiectare integrat. - ,,And we have been able to use data as an input to influence our designs in search of aesthetic qualities or even to generate a more sustainable building as outcome”.

Înscrierile la eveniment au început şi se fac online, la http://arthitecture.ro/the-conference/registration/. Arhitecţii au accesul gratuit cu înscriere în prealabil şi în limita locurilor disponibile.


Vezi cum a fost la prima editie aici.

Evenimentul este susţinut de Floors for You, Chic Ville şi Euro GSM.
Parteneri principali: Ruukki, Reynaers Aluminium.
Organizator: Libero Events


Niciun comentariu: