vineri, 30 mai 2014

Noul proiect al zonei centrale din Bucureşti, în valoare de 200 de milioane de euro, va fi prezentat în cadrul LAUD 2014



Arhitectul şef al Municipiului Bucureşti, Gheorghe Pătraşcu, prezintă în cadrul primului eveniment din România dedicat spaţiilor publice urbane şi spaţiilor verzi – LAUD, proiectul "Bucureşti, oraşul de mâine", ce cuprinde planul integrat de dezvoltare urbană a zonei centrale din capitală şi valorează aproximativ 200 de milioane de euro.
  




În cadrul conferinţei vom expune planul realizat pornind de la obiectivele principale ale  acestui proiect: reabilitarea spaţiului public prin configurarea de spaţii prietenoase, dinamice, cu un design de un înalt standard de calitate, potrivite pentru deplasare, relaxare şi socializare; refacerea ţesutului urban din zona centrală care a fost «rupt» de «operaţiunea centrul civic» din perioada lui Nicolae Ceauşescu; crearea unei reţele de străzi cu prioritate pentru biciclişti şi pietoni, care să străbată centrul; reamenajarea unor monumente istorice precum catacombele Hanului Stavropoleos şi Curtea Veche; construcţia unor spaţii de parcare; realizarea a două poduri pietonale în zona Tribunalului şi zona Izvor. De asemenea, am vizat şi punerea în valoare a unei esplanade din spatele Palatului Parlamentului. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro”, a precizat Gheorghe Pătraşcu, Arhitectul şef al Municipiului Bucureşti.

Cele mai premiate proiecte de landscape architecture din Europa şi Asia, în programul primei ediţii LAUD

Londra, Paris, Chongqing şi Abu Dhabi sunt oraşe care se mândresc cu proiecte care pot reprezenta exemple de bună practică pentru oraşele din România. Place de la Republique din Paris, Parcul Fengming Mountain din Chongqing şi Piaţa Sowwah din Abu Dhabi, proiecte realizate de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners, aflat în top 10 a celor mai influente birouri de landscape architecture din ultimele cinci secole, vor fi expuse în cadrul primei părţi a conferinţei internaţionale LAUD.  Place de la République, în prezent cea mai mare piaţă pietonală din Paris, este noul centru de atracţie pentru locuitorii oraşului. Piaţa Sowwah de pe insula Al Maryah a fost proiectată de arhitecţi pentru a oferi un refugiu verde în mijlocul noului centru financiar şi comercial din Abu Dhabi.

Vă aşteptăm în 3 iunie la LAUD 2014, la Athenee Palace Hilton, sala „Le Diplomate Grand Ballroom” – oportunităţi de interviu cu arhitectul Markus Jatsch, Design Director în cadrul Martha Schwartz Partners.

www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Niciun comentariu: