joi, 29 mai 2014

Doi dintre cei mai valoroşi arhitecţi de landscape din Europa vin la Bucureşti



Marti Franch şi Chris Churchman, deţinători ai unora dintre cele mai importante premii europene pentru landscape architecture, participă la primul eveniment din România dedicat spaţiilor publice urbane şi spaţiilor verzi – LAUD, săptămâna viitoare, la Bucureşti.

„Cap de Creus”, Girona, proiectul de design şi reconstrucţie a celui mai mare parc naţional din Penisula Iberică şi din Bazinul Mediteranean, câştigător al marelui premiu la cea de-a 7 Bienală Europeană de Landscape Architecture, va fi prezentat la Bucureşti de către Marti Franch, pe 3 iunie, la Athenee Palace Hilton.




„Salut iniţiativa de lansare în România a unui astfel de schimb de experienţă oferit de LAUD 2014. Încă de la iniţierea Bienalei Europene de Landscape în Barcelona, la care îmi aduc permanent contribuţia, observ o oportunitate excelentă de a câştiga experienţă prin schimb de idei cu profesionişti din acelaşi domeniu de activitate. Aştept cu nerăbdare şansa de a cunoaşte cât mai multe despre proiectele de landscape din România”, a precizat arhitectul Marti Franch.

Proiectul de landscape architecture al anului 2013 din Marea Britanie, prezentat în cadrul LAUD





Arhitectul Chris Churchman va prezenta la prima ediţie LAUD 2014 proiectul “Sammy Ofer Wing. Muzeul National Maritim”, proiect ce a primit în 2013 cea mai înaltă distincţie oferită în Marea Britanie pentru arhitectura, design-ul şi amenajarea spaţiilor exterioare. Valoarea proiectului de extindere a Muzeului Naţional Maritim, premiat de Institutul Regal Britanic de Landscape Architecture, s-a ridicat la suma de 35 milioane de lire sterline, fiind apreciat modul în care acesta a  pus în valoare arhitectura vechii clădiri a muzeului. „Prezentarea noastră din cadrul LAUD va demonstra modul în care un sit cunoscut îşi poate păstra spiritul specific, dar în acelaşi timp şi modul în care pot fi adăugate acestuia noi dimensiuni şi perspective, deschizând noi graniţe şi posibilităţi. Voi descrie modul în care noua extensie a muzeului a devenit cu adevărat ‘verde’, printr-o strânsă colaborare între arhitecţi şi arhitecţi de landscape”, a menţionat arhitectul Chris Churchman.

        Marti Franch                                                 Chris Churchman.

Vă aşteptăm în 3 iunie la LAUD 2014 – oportunităţi de interviu cu arhitecţii Marti Franch şi Chris Churchman.

www.facebook.com/expoconferintele.de.arhitectura

Niciun comentariu: