miercuri, 30 aprilie 2014

2.794 de echipe s-au înscris în concursul International VELUX Award 2014 pentru studenţii la Arhitectură
În data de 3 martie, la încheierea perioadei de înscriere, 5.768 de studenţi reprezentând 2.794 de echipe s-au înscris pentru a participa la concursul International VELUX Award 2014. Studenţii provin de la facultăţi de arhitectură din 86 de ţări din toată lumea. Ţările cu cel mai mare număr de studenţi înscrişi sunt China, Polonia, Statele Unite ale Americii, Rusia, Canada, România, Spania şi Ungaria.- Suntem încântaţi să vedem că tema concursului de arhitectură “Light of Tomorrow” este una de interes pentru viitorii arhitecţi, fapt demonstrat de numărul mare de studenţi înscrişi din toată lumea. Dacă tendinţa de creştere a numărului de participanţi, înregistrată în ultimii ani, se menţine, ne putem aştepta să descoperim în acest an peste 1.000 de interpretări diferite ale luminii naturale în arhitectură, afirmă Per Arnold Andersen, Director al VELUX Group Knowledge Centre for Daylight, Energy and Indoor Climate şi reprezentantul VELUX în juriul acestui an.

Până la data de 2 mai 2014, toţi studenţii înregistraţi individual sau în echipe, au termen de predare a proiectului. Concursul este deschis explorărilor libere ale temei luminii naturale în arhitectură şi încurajează abordările neconvenţionale şi cele cu caracter experimental.

- Tema generală a concursului din fiecare an, “Light of Tomorrow”, este punctul de plecare şi le oferă studenţilor oportunitatea de a o explora în detaliu. Într-o lume în care accentul se pune adesea pe structuri complete care încorporează o multitudine de aspecte diferite ale arhitecturii, acest concurs oferă şansa de a explora în detaliu un singur element, respectiv lumina naturală, afirmă Craig Dykers, unul dintre membrii juriului ediţiei din 2014.

În luna iunie, juriul se va reuni pentru a evalua toate proiectele predate şi pentru a desemna câştigătorii concursului. Juriul este alcătuit în acest an din – Craig Dykers (SUA), Roisin Heneghan (Irlanda), Magda Mostafa (Egipt), Catherine Slessor (Marea Britanie), Per Arnold Andersen (Danemarca).

Mai multe informaţii despre International VELUX Award sunt disponibile pe site-ul iva.velux.com.

Materiale de presă în VELUX Media Centre
Vizionaţi sau descărcaţi cele mai recente filme, fotografii şi material de presă pe site-ul press.velux.com.
Contact
Mădălina Petrescu, Marketing & Design Manager
VELUX Romania S.R.L.
Telefon: + 40 268 40 27 23
E-mail: romania.marketing@velux.com


Despre VELUX Group
Grupul VELUX este cunoscut în lume pentru că a contribuit de la înfiinţare şi până în prezent în mod permanent, prin intermediul soluţiilor pentru mansardă oferite, la crearea unui mediu de locuit confortabil cu lumină naturală şi aer proaspăt. Gama de produse VELUX este extrem de variată şi cuprinde ferestre de mansardă, rulouri decorative şi parasolare, rolete exterioare, produse de instalare, accesorii, sisteme automatizate, dar şi soluţii pentru acoperiş terasă. Grupul VELUX deţine unităţi de producţie în 11 ţări din lume şi aproape 40 de companii de vânzare şi reprezintă unul dintre cele mai cunoscute nume de marcă de pe piaţa materialelor de construcţii. Un număr de aproximativ 10.000 angajaţi lucrează în companiile VELUX, Grupul VELUX fiind proprietate a VKR Holding A/S, o companie deţinută în totalitate de fundaţii şi familie. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.velux.com.

Despre concurs
·         În 2 septembrie 2013, Grupul VELUX a lansat International VELUX Award 2014 pentru studenţii la Arhitectură. Concursul recunoaşte şi promovează excelenţa în proiecte diverse, de la componente individuale până la contexte urbane, abstracte sau sub formă de experiment.

·         În 2014, concursul International VELUX Award împlineşte 10 ani. A fost lansat în anul 2004 şi organizat din doi în doi ani, dezvoltându-se ca un eveniment global, atrăgând un număr mare de participanţi de la facultăţi de arhitectură din toată lumea.

·         Concursul se adresează tuturor studenţilor la arhitectură din lume. Aceştia pot participa individual sau pe echipe. Fiecare student sau fiecare echipă de studenţi trebuie să beneficieze de susţinerea unui profesor îndrumător de la o universitate de arhitectură.

·         Juriul, alcătuit din arhitecţi de renume internaţional, a fost selectat în strânsă colaborare cu Uniunea Internaţională a Arhitecţilor (UIA).

·         Premiile însumate ajung la €30.000. Juriul va acorda atât premiile I, II, II cât şi menţiuni onorabile. Toate proiectele înscrise vor fi expuse pe iva.velux.com după ceremonia de anunţare a câştigătorilor organizată în octombrie 2014. 

·         De la prima sa ediţie şi până în prezent, au fost înscrise în acest concurs 3.157 de proiecte. Unele dintre ele explorează fenomenul percepţiei luminii naturale într-un mod extrem de abstract, altele dezvoltă construcţii sau componente de arhitectură.
Niciun comentariu: