vineri, 9 mai 2014

Cele mai premiate stiluri de peisagistică din Europa şi Asia



Anglia, Franţa, Spania, Emiratele Arabe Unite şi China sunt ţări care se mândresc cu mari proiecte de arhitectură peisagistică. Acestea valorifică arta amenajărilor spaţiilor urbane, ordonarea artistică a mediului natural cu stiluri culturale adaptate la fiecare ţară. Anul acesta, în iunie, la Bucureşti, în cadrul primului eveniment de landscape architecture din România, LAUD 2014, vor fi prezentate mari proiecte internaţionale de peisagistică care aduc un plus semnificativ de inovaţie şi atractivitate ţărilor din Europa şi Asia.


 
Parcul Natural Cap de Creus, Spania. Proiectul a fost realizat de arhitectul Martí Franch Batllori, proiect câştigător al Rosa Barba European Landscape Prize la categoria Restaurare, la cea de-a 7 a Bienală Europeană de Landscape Architecture. Cap de Creus, Girona este probabil cel mai mare proiect de restaurare din întregul bazin Mediteranean. Acest “club med” care a fost construit pe vârful de nord al Peninsulei Iberice a fost conceput ca un sat de vacanţă pentru a găzdui aproximativ 900 de vizitatori în mijlocul naturii. 




Place de la Republique, din Franţa. Proiectul realizat de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners a fost copleşit de necesităţile de mobilitate urbană modernă. În fiecare zi, piaţa găzduieşte peste 114000 de navetişti în spaţiul de metrou şi un amalgam de autobuze turistice, taxiuri parcate, biciclişti, trafic auto. Place de la République, în prezent cea mai mare piaţă pietonală din Paris,  este un nou centru de atracţie, un spaţiu de întâlnire şi dialog.

 
Sammy Ofer Wing - Muzeul Naţional Maritim, Anglia. Sammy Ofer Wing este câştigător al Premiilor Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture 2013 la categoria “Design for a Small Scale Public Development” şi a fost realizat de biroului de arhitectură Churchman Landscape Architects. Sammy Ofer Wing oferă Muzeului Naţional Maritim o nouă arhivă şi o nouă intrare, schema de 35 milioane de lire sterline mutând punctul principal de acces, astfel încât vizitatorii la Greenwich să poată accesa clădirea din Greenwich Park. Designul de paisagistică al Churchman Landscape Architects combină materiale solide şi fluide.
 


Parcul Fengming Mountain, din China.  Parcul este o adevarată artă geometrică şi întrg proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners. Viziunea parcului a fost inspirată de peisajele, climatul şi cultura unică din Chongqing: ceaţă şi ploaie, munţi şi văi, râuri şi terase. Pavilioane concepute pentru a reflecta munţii mistici din regiune sunt poziţionaţi strategic de-a lungul pieţei, conducând pietonii în josul muntelui, în zona Centrului de vânzări.


Piaţa Sowwah, Emiratele Arabe Unite.  Piaţa este o lucrare realizată de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners  şi este descrisă ca fiind un spaţiu urban cu însemnătate locală de pe insula Al Maryah ce oferă un refugiu verde în mijlocul noului centru financiar şi comercial din Abu Dhabi. Sursa de inspiraţie pentru această piaţă a fost derivată din natura şi cultura inerentă a Peninsulei Arabice: dune, sisteme de irigaţii tradiţionale (Falaj), oaze, textile Bedouin şi garduri vii populare în Emiratele Arabe Unite, amintind de grădinile château franţuzeşti din perioada barocă.

La LAUD 2014 participă arhitecţi din ţară şi din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate în ultimul an în cadrul concursurilor internaţionale de arhitectură.

Expoconferinţa de Arhitectură LAUD face parte din seria expoconferinţelor internaţionale de arhitectură şi antreprenoriat organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, GIS, RIFF şi CONTRACTOR.


Data, locaţia: 3 iunie 2014, Bucureşti
Structura evenimentului: expoconferinţă - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expoziţie tematică
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitecţilor din România
Parteneri Instituţionali: Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din România si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistică din România
Partener media principa: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, CaseSiGradini.ro, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, Proiect Casa, Arhimania, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com
Facebook: https://www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Niciun comentariu: