vineri, 11 noiembrie 2011

Lansare Inconstructia. Pentru o arhitectura etica, autor Bogdan Ghiu


Joi, 10 noiembrie 2011, la Libraria Humanitas Kretzulescu a avut loc lansarea volumului 9 din colectia de eseuri Arhiva de idei Arhitext, Incontructia. Pentru o arhitectura etica, autor Bogdan Ghiu.

Alaturi de autor la lansare au fost prezenti Valentin Protopopescu, Augustin Ioan si Arpad Zachi care au cazut de acord asupra faptului ca aceasta carte, incepand cu titlul  si mai departe cu conceptele si temele pe care Bogdan Ghiu le surprinde si cu care se joaca in continutul acesteia reprezinta o provocare pentru fiecare arhitect in parte. “Unele lucruri din aceasta carte ma enerveaza, sunt atat de provocatoare incat te enerveaza”  i-a marturisit Augustin Ioan autorului, si a continuat spunand ca: “noi (arhitectii) nu stim sa raspundem unor astfel de provocari precum cele ale lui Bogdan Ghiu. Nu stiu daca mai exista scriitori  care sa se ocupe atat de serios de arhitectura precum Bogdan Ghiu; e atat de neconventional acest tip de discurs al sau incat nu poti sa vii si sa ii raspunzi cu o simpla recenzie de carte.” Astfel, Augustin Ioan a lasat sa se interpreteze ca se gandeste ca in viitor sa aduca un posibil raspuns la provocarea facuta, prin acest nou volum lansat, de Bogdan Ghiu.
Arpad Zachi a concluzionat spunand ca “citirea acestui volum este un exercitiu necesar pentru oricine, fie el arhitect sau nu.”

Inconstructia. Pentru o arhitectura etica, este cel de-al treilea volum lansat in acest an de Bogdan Ghiu, si asa cum insusi autorul afirma, “ultimul in acest an!". Volumul a aparut la editura Fundatiei Arhitext design, in formula bilingva (romana-engleza) si face parte dintr-o colectie ce insumeaza pana in acest moment 9 volume, Arhiva de idei Arhitext. In aceasta colectie au mai fost publicate volumele de eseuri ale dlui Alexandru M. Sandu, arhitectilor Andreescu & Gaivoronschi, Dana Vais, cele doua volume ale Anei Maria Zahariade si Antologia Arhitext (2 vol).













Niciun comentariu: