luni, 14 noiembrie 2011

Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” -co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională





„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”


Comunicat de presă

Implicarea Henkel România în dezvoltarea durabilã a Regiunii de Nord-Est. Fabrica de adezivi Roznov

Henkel România a ales antreprenorul general şi anunţă începerea lucrărilor la cea de a treia fabrică de adezivi

Bucureşti, 14 noiembrie 2011 - Henkel România  a ales compania Building Astrom drept antreprenor general pentru noua fabrică de adezivi de la Roznov, din judeţul Neamţ, aceasta urmând a fi cea de a treia unitate de producţie din ţară a companiei. Oferta depusă de Building Astrom a fost declarată câştigătoare dintr-un total de 19 oferte valide, primite în decursul unui proces de selecţie ce s-a derulat în perioada mai-septembrie a.c.

Noua fabrică Henkel va avea o suprafaţă de  36.000  mp şi va produce anual 180.000-200.000 tone. În această nouă unitate se va produce întreaga gamă de adezivi Ceresit, cu excepţia tencuielilor şi amorselor, produse ce urmează a deservi zona de est a ţării.

Antreprenorul general a fost selectat în urma unui proces de evaluare extrem de riguros şi obiectiv, ce a avut la bază criteriile prevăzute în contractul de finanţare şi procedura internă achiziţii pentru atribuirea contractelor. La sfârşitul acestui proces a fost declarată câştigătoare oferta depusă de compania Building Astrom,  care şi-a asumat rapid  responsabilităţile de antreprenor general pentru noua unitate de producţie de la Roznov, a declarat  Albert Şutru, Director Operaţiuni CEE Sud - Divizia Adezivi Henkel.

Building Astrom este o companie românească,  cu experienţă în domeniul construcţiilor civile şi industriale, înfiinţată în 1998 cu capital integral privat. Ca antreprenor general, Building Astrom a executat şi are în curs de execuţie lucrări deosebit de complexe, pornind de la executarea infrastructurilor, suprastructurilor, până la finalizarea obiectivelor şi darea în exploatare la cheie a acestora .

Henkel România a achiziţionat în anul 2010 terenul pentru cea de a treia fabrică, iar în luna mai a.c a demarat construcţia noii unităţi de producţie de adezivi, în valoare totală de cca 10 milioane EUR. Lucrările propriu-zise de construcţii vor dura până în luna septembrie 2012 şi vor fi urmate de o lună de  probe de funcţionare, urmând ca punerea în funcţiune a fabricii de la Roznov să aibă loc în luna noiembrie 2012.

Construirea spaţiului de producţie şi achiziţionarea utilajelor se va realiza cu ajutorul fondurilor obţinute prin finanţare europeană, cca 3 milioane EUR (12.010.500 lei). Aceasta sumă a fost obţinută prin accesarea de fonduri structurale, în baza Programului Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), program ce reprezintă un sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv, prin investiţii ce vizează întreprinderile mari.  Proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională iar finanţarea nerambursabilă acordată constituie ajutor de stat.

Henkel România deţine în acest moment în România două unităţi de producţie pentru adezivi de construcţii, lângă Bucureşti, în comuna Pantelimon şi la Câmpia Turzii (jud. Cluj), iar valoarea totală a investiţiilor în capacităţi de producţie locale depăşeşte suma de 30 milioane Euro.


Henkel România pe scurt
Înfiinţată în 1994 ca filială a companiei Henkel Central Eastern Europe, Henkel România are în prezent 500 de angajaţi, iar portofoliul său cuprinde peste 30 de mărci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii.
Pentru mai multe detalii despre companie accesaţi: www.henkel.ro
                                   
“Henkel – Excellence is our passion” - De peste 130 ani, Henkel este lider global prin mărcile şi tehnologiile din trei domenii strategice – Detergenţi şi produse pentru îngrijirea locuinţei, Cosmetice/Produse de îngrijire personală şi Adezivi Tehnologii. Companie fondată în 1876, Henkel deţine pozitii fruntaşe atât pe pieţele destinate consumatorilor finali cât si pe cele adresate clienţilor industriali cu mărci de top, precum Persil, Schwarzkopf şi Loctite. Henkel are cca 48,000 de angajaţi la nivel global şi a raportat în anul fiscal 2010 venituri de 15,092 miliarde EUR şi un profit operaţional ajustat de 1,862 miliarde EUR. Acţiunile preferenţiale Henkel sunt listate la bursa germană DAX, compania fiind prezentă şi în clasamentul Fortune Global 500.


Despre BUILDING ASTROM
“Un partener care învinge timpul!” este viziunea firmei de construcţii BUILDING ASTROM, Societate care prin intermediul portofoliului de lucrări şi-a demonstrat maturitatea, fapt dovedit şi de experienţa în domeniul construcţiilor civile şi industriale. Compania este pregatită să ofere servicii de cea mai înaltă calitate în: proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţii civile şi industriale, amenajări interioare şi exterioare, instalaţii electrice, sanitare, termice, gaze, de climatizare şi ventilaţie, confecţii şi montaj aluminiu şi metal.


Pentru relaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi :

-          Henkel România, persoana de contact : Lavinia Toma, tel 021/ 203 26 00, e-mail: lavinia.toma@henkel.com

Springer& Jacoby România, persoana de contact:  Adriana Trocea,  tel  0724 393 898, e-mail: adriana.trocea@s-j.r

Niciun comentariu: