luni, 11 aprilie 2011

Igloo media vă invită miercuri, 13 aprilie, ora 19.30 la vernisajul expoziţiei “Chile. Dincolo de peisaj”, care va avea loc la Muzeul Naţional de Artă


Igloo media vă invită miercuri, 13 aprilie, ora 19.30 la vernisajul expoziţiei “Chile. Dincolo de peisaj”, care va avea loc la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), intrarea dinspre Calea 13 Septembrie.

MNAC, 13.04 – 17.05.2011
Vernisaj: miercuri, 13 aprilie, 19h30

Pe lângă proiectele de arhitectură în peisaje dramatice, extreme, care şi-au câştigat locul, prin spectaculozitate, pe copertele a numeroase reviste de profil, ultimii 20 de ani au scos în evidenţă în Chile şi o generaţie deosebită de arhitecţi, preocupaţi de explorarea a noi teritorii şi interfeţe între arhitectură, arte şi tehnologie.

Abordarea coerentă a dezvoltării urbane după schimbările politice din 1989 (similare celor din România), încurajarea calităţii în arhitectură de către administraţie, demersul de a construi un discurs articulat al memoriei colective, precum şi organizarea a multe competiţii publice pentru clădiri cu funcţiuni diverse au construit un mediu propice pentru apariţia unor proiecte arhitecturale valoroase şi inovative. Arhitectul Christian Beros, curator al expoziţiei, a selectat 12 proiecte atât din mediul public, cât şi din cel privat pentru a ilustra modul în care s-a schimbat în perioada recentă imaginea oraşelor chiliene, îmbunătăţind viaţa comunităţilor locale. Credem că prezentarea unor astfel de proiecte poate juca rol de declanşator, într-o primă fază la nivelul arhitecţilor, pentru elaborarea unor strategii şi proiecte similare în România.

Proiectele din expoziţie sunt semnate de: Emilio Marin, Alejandro Aravena, Elemental, Andres Schulz, Juan Antonio Bustos, Gustavo Torres, Cristian Undurraga, Supersudaka, Estudio America, Bebin & Saxton Architects, Veronica Arcos, Lateral.


Organizatori: Space Syntax Romania şi igloo media

Parteneri: MNAC, Ordinul Arhitecţilor din România, Vin Chile

Parteneri media: igloohabitat&arhitectură, zeppelin, arhitext

Niciun comentariu: