joi, 15 aprilie 2010

Xella Group lansează în România cea mai modernă fabrică de BCA din Europa de Est


Bucureşti, 14 aprilie 2010


Reprezentanţii companiei estimează pentru 2010 vânzări de circa 285.000 de metri cubi de produse de zidărie tip bca Ytong.

Xella Group, liderul mondial al industriei de bca, lansează astăzi, 14 aprilie 2010, la Păuleşti (judeţul Prahova) prima unitate de producţie Ytong din România. Cu o investiţie de aproximativ 32 milioane euro în tehnologie la cele mai înalte standarde de calitate, fabrica este considerată a fi cea mai modernă din Europa de Est. Reprezentanţii Xella Ro estimează că până la sfârşitul anului vor înregistra vânzări de circa 285.000 metri cubi de YTONG (brand premium de bca), însemnând cote de piaţă estimative de 13% pe piaţa de bca şi de 7% pe piaţa de zidărie.

“Betonul celular autoclavizat Ytong oferă siguranţa unui brand puternic şi credibilitatea unei companii internaţionale. Dorim să reuşim împreună cu clienţii noştri şi să creştem împreună cu ei. Experienţa ne-a învăţat că domeniul materialelor de construcţii este un business local. De aceea, ne bazăm cel mai mult pe relaţiile de calitate cu partenerii şi clienţii noştri”, a declarat Jan Buck-Emden, CEO Xella Group.

“În ciuda evidentei crize economice, care a afectat în mod special sectorul construcţiilor, am hotărât să ne respectăm întocmai planurile de investiţii în România. Astfel, în anul 2009, Xella şi-a continuat investiţia şi a reuşit ca, în decurs de exact un an de zile, să finalizeze cea mai modernă fabrică de producţie a betonului celular autoclavizat Ytong“, a declarat Marius Dragne, Marketing Manager Xella Baustoffe South-East Europe (Bg-Hu-Ro).

Inaugurarea fabricii Xella din România, rezultat al unei investiţii de 32 milioane euro, reprezintă cel mai important eveniment din activitatea Grupului în România din acest an. Construcţia unităţii de producţie a fost realizată într-un timp record de 12 luni de zile. Prin lansarea noii unităţi de producţie de la Păuleşti, Xella îşi afirmă încă o dată intenţia de a investi pe termen lung în România şi de a susţine economia românească cu produse de cea mai înaltă calitate şi noi locuri de muncă. Xella crede cu tărie în potenţialul de dezvoltare al ţărilor din Europa Centrală şi de Est, între care România ocupă un loc strategic.

“Începând cu luna martie, am livrat deja primele blocuri de zidărie YTONG produse la Păuleşti. Reacţia din piaţă a fost excelentă, înregistrând o cerere mai ridicată decât de obicei. Acest lucru ne dă speranţe şi ne dorim ca în 2010 să putem creşte constant, de la lună la lună, urmând ca în 2011, dacă piaţa ne permite, să funcţionăm la capacitate maximă”, a completat Marius Dragne. “Ne bazăm pe calitatea produsului YTONG şi a serviciilor echipei comerciale şi tehnice. YTONG este în acest moment singurul produs premium de zidărie tip bca existent pe piaţa românească, oferind o gamă variată de produse de calitate superioară, alături de servicii adiţionale perfect adaptate fiecărui proiect în parte”.

În paralel cu producţia locală, pentru eficientizarea logistică şi a costurilor finale, produsele Ytong din Ungaria şi Bulgaria vor continua să fie prezente pe piaţa din România şi vor susţine acele zone ale ţării unde costurile de distribuţie pentru blocurile de zidărie produse la Păuleşti vor depăşi un anumit prag.

Ca urmare a demarării producţiei interne, Xella şi-a dublat în anul 2010 echipa de vânzări. Pe lângă cei 14 reprezentanţi de vânzări din toată ţara şi cei peste 80 de distribuitori parteneri, Xella ia în considerare sporirea prezenţei în reţelele de retail tip “Do It Yourself”, pentru a se apropia mai mult de clienţi şi de beneficiarii finali.

“În 2010 ne concentrăm preponderent pe segmentul rezidenţial privat, indiferent că este vorba despre construcţii noi sau despre renovări. Marile proiecte comerciale şi industriale încă întârzie să apară. Sperăm că din 2011 să primim semne mai consistente din această direcţie”, a explicat Marius Dragne.

Despre YTONG
YTONG reprezintă produse ecologice, realizate în deplin respect pentru mediul înconjurător. Caracteristicile tehnice remarcabile, cum ar fi izolaţia termică proprie excelentă, rezistenţa la foc, izolaţia fonică, rezistenţa seismică şi usurinţa în utilizare fac din YTONG cea mai bună alegere pentru arhitecţii, antreprenorii şi constructorii de pretutindeni.

Despre Xella Internaţional
Xella este cel mai important producător mondial de materiale de construcţii pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat. Pentru a-şi consolida în continuare poziţia de lider de piaţă în domeniul materialelor de construcţii, Xella continuă să investească în dezvoltarea de produs. Este unul dintre puţinii producători de materiale de construcţii din Europa care deţin propriul centru de cercetare şi dezvoltare dedicat. În Potsdam, în apropiere de Berlin, 40 de angajaţi se ocupă cu cercetarea în domeniul fizicii, aplicaţiilor, produselor şi proceselor în construcţii.

În 2009, Grupul Xella a avut aproximativ 6800 de angajaţi şi a înregistrat vânzări de 1200 milioane EUR. Xella este proprietate a companiilor de investiţii private PAI Partners şi Goldman Sachs Capital Partners.


Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Free Communication la 021.207.47.40, persoană de contact Irina Pătru (0752.111.725; irina.patru@freecomm.ro).

Niciun comentariu: