luni, 12 aprilie 2010

"Georges Lepape ou la femme illustrée pendant la Grande Guerre".Despre reprezentări feminine
într-o nouă Seară a Prietenilor la Muzeul Zambaccian


Muzeul Naţional de Artă al României, Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României şi Institutul Francez din Bucureşti vă invită miercuri, 14 aprilie, ora 18.30 la o nouă conferinţă susţinută de Stéphane-Jacques Addade, membru al Camerei Europene a Experţilor de Artă, la Muzeul Zambaccian.

Conferinţa în limba franceză Georges Lepape ou la femme illustrée pendant la Grande Guerre este a treia, dintr-o serie de patru, susţinută de Stéphane-Jacques Addade în cadrul Serilor Prietenilor la Muzeul Zambaccian, inaugurate în luna octombrie 2009 de către Muzeul Naţional de Artă al României şi Asociaţia Prietenii MNAR.

Ilustratorul Georges Lepape (1887-1971) este printre puţinii artişti care îşi consacră întregul talent pentru a celebra femeile-eroine ale primului război mondial. La acea epocă a fost singurul care le-a dedicat o culegere de desene pentru a omagia contribuţia lor pe tot parcursul conflictului, fie că era vorba de muncitoare, infirmiere sau simple protectoare ale soldaţilor.

Stéphane-Jacques Addade va decripta unul dintre ultimele desene din această serie – o guaşă emblematică pentru stilul lui Lepape. Este o ocazie pentru a evoca rafinamentul miniaturilor persane, al Baletului rus al lui Serge de Diaghilev şi mai ales figura celebrei dansatoare Ida Rubinstein.

Intrarea este liberă, dar datorită numărului limitat de locuri, participarea publicului se va face pe bază de înscriere la numerele de telefon 021.231.55.17, 0762.215.800 sau prin e-mail la friends@art.museum.ro.

Niciun comentariu: