luni, 19 aprilie 2010

Arhetipuri
Arhitectura intră în competiţie!


ediţia 1,19 aprilie - 31 iulie 2010
COMUNICAT DE PRESĂ Bucureşti, 19 aprilie 2010


Arhitectura intră în competiţie!

Se lansează ARHETIPURI, concursul naţional de arhitectură pentru spaţiul public, un amplu proiect destinat să aducă beneficii arhitecturii, locurilor publice din oraşe şi conceptului de concurs de arhitectură în România.
În 19 aprilie se dă startul uneia dintre cele mai ample competiţii deschise la nivel naţional din domeniul arhitecturii. Aflat la prima ediţie, concursul porneşte cu o desfăşurare de forţe şi resurse fără precedent. Întins pe durata a 4 luni, cu 9 oraşe participante, având 2 etape, 2 gale de premiere, 9 expoziţii şi 30.000 mii euro premii, Arhetipuri este un concurs organizat în beneficiul comunităţilor urbane.
ARHETIPURI este conceput ca un concurs de idei, unic prin proiect, dimensiune şi participare. Concursul îşi propune programatic promovarea arhitecturii de calitate prin proiecte de nivel excepţional, cu un impact deosebit asupra comunităţii. Arhitectura selectată pe bază de performanţă şi competiţie va fi experimentală, avansată, vizibilă, cu valoare de reper, arhetipală.
Concursul are ca obiect proiectarea unui pavilion temporar într-un spaţiu public urban. Pavilionul are ca scop principal să demonstreze forţa arhitecturii de a se integra într-un context al locului şi de a dialoga cu elementele spaţiale concurente, oferind răspunsuri valoroase, atrăgătoare, care vor potenţa locul. 9 oraşe - Bucureşti,Timişoara, Brăila, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Ploieşti, Vaslui şi Constanţa - au fost selectate. Dintre spaţiile publice propuse de acestea, participanţii - arhitecţi profesionişti sau studenţi, urbanişti, designeri şi alţi profesionişti în domenii conexe - vor alege o locaţie pentru care vor depune proiectul. Se întrec oraşele, se întrec arhitecţii! Pavilionul câştigător va fi construit şi expus temporar în oraşul pentru care a fost propus, devenind un reper arhetipal pentru arhitectura urbană locală.
Competiţia va fi arbitrată de un prestigios juriu internaţional format din arhitecţi consacraţi: arh. Kimmo Limatainen - ATF, Finlanda; arh. Jacques Allard, CEO la ArchiEurope,Tim Abrahams, redactor şef al revistei Blue Prinţ Magazine UK; arh. loan Feier, Arad; conf. dr. arh. Marius Marcu Lăpădai^Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti.
ARHETIPURI este susţinut de: HP, Lindab, Villeroy&Boch, Nemetschek, Astron, Sika, ACO, Velux, Fabryo, Holver, Austrotherm, Elis Pavaje, Mapei, Kober,Xella, Nikon, Alukonigstahl, Fakro. De asemenea, ARHETIPURI se bucură de o amplă promovare şi mediatizare, având parteneriate cu toată presa de specialitate şi cu media generală, fiind susţinut de toate organizaţiile din domeniu: OAR în calitate de coorganizator, UAR, UASAR (cu toate organizaţiile studenţeşti locale) şi RoGBC.

ARHETIPURI este un concurs organizat de AD VERITAS în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România.
AD(D)VERITAS este o agenţie de advertising şi consultanţă,înfiinţată în Cluj-Napoca în 2002. Având un portofoliu activ de clienţi din cele mai variate domenii, AD(D)VERITAS oferă o gamă completă de servicii de branding şi publicitate, de la crearea de brand şi până la implementarea campaniilor de comunicare. Printre clienţii agenţiei se numără: Nokia, Tenaris Silcotub, Gorenje, Mondial, S+B Gruppe, Eximtur.
Ordinul Arhitecţilor din România este organizaţia profesională înfiinţată în iulie 2001, cu rolul de a administra Legea Exercitării Profesiei de Arhitect şi de a contura obligaţiile ce revin arhitecţilor în realizarea producţiei de arhitectură. Pe lângă acest obiectiv, a elaborat o platformă program pentru implicarea arhitecţilor în determinarea unui sistem coerent privind amenajarea teritoriului naţional, precum şi necesitatea încurajării creaţiei şi producţiei de arhitectură şi urbanism de cea mai bună calitate. în prezent, OAR include un număr de aproximativ 4.400 de membri.

CONTACT: AD(D)VERITAS
Mihaela Oltean, Project Manager
Tel: 0748 223 223;
email: mihaela@adveritas.ro

Ordinul Arhitecţilor din România
Monica Lotreanu, Coordonator departament concursuri OAR Tel: 021 -3172634/35; 0722 309 756 email: concursuri@oar.org.ro

Ordinul Arhitecţilor din România

AD VERITAS

www. arhetipuri.ro

Un comentariu:

JesseniaT_Orndorff1021 spunea...

Unable to give you a heart. so have a reply to push up your post. ........................................