joi, 18 iunie 2009

18 iunie - BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL 2009

Piaţa George Enescu
17 – 21 iunie

Joi, 18 iunie în Piaţa George Enescu se desfăşoară cea de a doua zi a Bucharest Music Film Festival, unicul eveniment în aer liber care îmbină remarcabile spectacole lirice filmate, cu muzica clasică live, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB.

Începînd cu ora 18.30, vă aşteptăm pe ringul de dans special amenajat, pentru a valsa împreună cu dansatorii profesionişti ai Clubului de Dans Sportiv Mihai Petre.

Seara, de la ora 19.30, Toma Popovici (pian) şi Adrian Duminică (clarinet) vor susţine un recital de excepţie, care include lucrări de Johannes Brahms, Carl Maria von Weber, Vittorio Monti şi Francis Poulenc.

În pauza recitalului va urca pe scenă tânărul solist Theodor Dumitriu (pian), elev al Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa, profesor Victoria Boicenco.

Toma Popovici este un artist format, cu o maturitate, o profunzime şi o forţă interioară cu totul aparte, ce se reflectă în maniera de abordare a opusurilor de anvergură, construind edificii sonore impresionante, marcate de o expresivitate niciodată exacerbată, dar încărcată de o frumuseţe pe care o transmite publicului cu un calm aparent, ce nu lasă să se ghicească trăirile sale intense, dezvăluite doar pe claviatură, în pagini de o poezie sau de o strălucire greu de atins chiar de către soliştii consacraţi.

Clarinetistul Adrian Duminică a absolvit Universitatea de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Îşi aprofundează studiile muzicale în Germania, cu mastere în interpretare şi interpretare solistică la Universitatea de Muzică din Mannheim. A participat în repetate rânduri în calitate de solist, alături de Orchestra de Cameră Radio sau Orchestra Naţională Radio, dar şi cu orchestre din străinatate precum: Kurpfaelzisches Kammerorchester, Philharmonisches Orchester Heilbronn, Mannheimer Hochschulorchester. În cariera sa muzicală a interpretat alături de grupurile muzicale: Cvintetul Amphion, Cvintetul Naţional de Suflători Concordia, Octetul de Suflători al Facultăţii de Muzică Mannheim din Germania. A câştigat numeroase premii participând la concursuri naţionale şi internaţionale. A efectuat turnee în ţări ca: Franţa, Germania, Spania, Austria, Anglia, Japonia, Elveţia, Italia, Grecia, Cipru, Ungaria, Bulgaria, Coreea de Sud, Germania, Statele Unite.

Recitalul este urmat de proiecţia operei Traviata la Gara Centrală din Zürich de Giuseppe Verdi, susţinută de Orchestra Operei din Zürich, dirijor Paolo Carignani, solişti: Eva Mei, Vittorio Grigolo, Angelo Veccia. În septembrie 2008, călătorii celei mai aglomerate gări din Zürich au fost surprinşi cu un spectacol live al operei „Traviata” de Giuseppe Verdi. Gara a rămas deschisă pentru pasageri, în timp ce soliştii, corul şi orchestra Operei din Zürich, dirijate de Paolo Carignani, au interpretat în mijlocul publicului. „Traviata la Gara Centrală din Zürich” a adus tragica poveste de dragoste a lui Verdi într-o banală zi de marţi, pe peronul aglomerat al gării şi a devenit cel mai mare succes al unui program cultural produs vreodată de Televiziunea Naţională Elveţiană.

Atmosfera plăcută este completată de o terasă elegantă, un stand cu suveniruri, unul de carte şi un loc de joacă pentru copii.

Zona va fi deschisă publicului între orele 11.00 şi 23.00. Accesul este gratuit.


Muzica clasică se mută in Bucureşti!

Evenimentul este organizat cu sprijinul
:

Administraţia Lacuri, Parcuri, Agrement – Bucureşti (ALPAB)
Muzeul „Theodor Aman”
Poliţia Comunitară
Administraţia Străzilor
Direcţia Utilităţi Publice
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Direcţia Generală a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti
Poliţia Capitalei
Luxten
ComexRom

Parteneri: TVR 3, TVR Cultural, Magic FM, 24 FUN, Comunicatedepresa.ro
Sponsori: ApaNova Bucureşti, Ella Traveland


Echipa ArCuB
pr@arcub.ro

Persoană de contact:
Mădălina Negrea
PR ArCuB
madalina.negrea@arcub.ro
www.arcub.ro

Niciun comentariu: