miercuri, 27 mai 2009

Târg gratuit de produse ecologice - Iasi, 29-30 mai

Bioma Agro Ecology Co va invita în perioada 29-30 mai 2009, la TÂRGUL PENTRU PRODUSE ECOLOGICE CERTIFICATE ce se va desfasura incinta USAMV Iasi, programul de vizitare fiind între orele 9:00 – 17:00. Intrarea publicului si participarea expozantilor este gratuita.

Târgul, organizat de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara «Ion Ionescu de la Brad» Iasi si Asociatia Producatorilor Agricoli «UNCALNIS» din Republica Moldova, în colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din România, va reuni principalii producatori si distribuitori, care vor expune produse ecologice.

În cadrul aceleasi actiuni, se va desfasura, vineri, 29 mai 2009, între orele 13:00 -18:00, seminarul pentru agricultura ecologica, «Noile reglementari ale C.E. privind produsele agricole ecologice».

Vor fi discutate teme actuale, cu deosebit impact asupra problemelor pe care le confruntam în domeniu. Amintim doar câteva dintre prezentarile ce vor fi sustinute: Agricultura ecologica în România – situatia actuala. Legislatia comunitara si masurile de promovare a agriculturii ecologice în România - Dr. ing. Teodora ALDESCU - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Legislatia si masurile de promovare a agriculturii ecologice în Republica Moldova - Dr. ing. Iurie SENIC - Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova, Actiuni privind consultanta pentru agricultura ecologica - Ing. drd. Albert Imre - Asociatia Bioterra, Rolul educatiei în promovarea agriculturii ecologice - Prof. dr. Neculai MUNTEANU - USAMV IASI, Inspectia si certificarea productiei agricole ecologice, Dr. ing. Lorincz Piroska – SC Ecoinspect SRL Romania.

Evenimentul îsi propune sa aduca un plus de informare si schimbare de atitudine a producatorilor si a publicului larg asupra conceptelor de ecologie, protectia mediului, agricultura ecologica, concepte care evidentiaza tot mai mult recursul la potentialul biologic ca mijloc de îmbunatatire a calitatii vietii si a mediului înconjurator.

Niciun comentariu: