luni, 18 mai 2009

Deschiderea Anualei de Arhitectură București 2009

Joi, 14 mai, ora 18.00 a avut loc ceremonia de deschidere a Anualei de Arhitectură Bucureşti-ediţia a VII-a 2009. La eveniment a participat şi primarul Capitalei, prof. dr. Sorin Mircea Oprescu. Anuala de Arhitectură Bucureşti este un concurs-expoziţie, găzduit de Sala Dalles, în urma căruia se premiază cele mai bune proiecte ale membrilor filialei la secţiunile: "Arhitectură", "Amenajări şi design de interior", "Restaurare şi reabilitare", "Studii şi proiecte (nerealizate), concursuri de arhitectură", "Fotografie de arhitectură", "Carte de arhitectură" şi "Proiecte de diplomă". În concurs s-au înscris 137 de proiecte. Câștigătorii concursului Anualei 2009 vor fi anunțați pe 21 Mai.

Anuala de Arhitectură București 2009 va găzdui, pe lângă expoziția concurs, o serie de conferințe, expoziții și evenimente centrate în jurul tematicii „Spațiului Public”. Pentru programul complet și detalii despre invitații și evenimentele Anualei 2009, accesați site-ul www.anuala.ro

Tot joi, igloomedia în parteneriat cu Filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, a lansat proiectul “Bucureştiul Posibil” – un proiect de implicare civică în cadrul căruia bucureștenii sunt invitați să contribuie cu propuneri creative pentru intervenții asupra spațiului public bucureștean. Propunerile locuitorilor vor fi colectate şi comentate pe blogul de proiect www.bucurestiulposibil.ro. Proiectul este unul pe termen lung, în cadrul căruia igloomedia și partenerii săi vor desfășura o serie de inițiative punctuale urmărind problematizarea creativă a Spațului Public bucureștean. Detalii despre desfășurarea proiectului și inițiativele din cadrul acestuia puteți găsi deasemenea pe blog.

În cadrul Ceremoniei de Deschidere a Anualei de Arhitectură s-a dat startul pentru cea dintâi inițiativă din cadrul proiectului Bucureștiul Posbil, derulată de igloomedia în parteneriat cu DuPont. Este vorba despre un concurs de idee – Schimbarea la Față a Casei Poporului, în cadrul căruia arhitecţii bucureşteni sunt invitaţi să contribuie cu propuneri de proiectare a unei faţade fictive pentru Casa Poporului, folosind materiale de faţadă DuPont. Deadline-ul pentru primirea de propuneri este 1 august. Pentru amănunte despre desfășurarea concursului, cerințe și premii, vizitați pagina de concurs de pe site-ul DuPont România – www.dupont.ro. (sau blogul www.bucurestiulposibil.ro).

În cadrul acestei inițiative, luni, 18 mai, la ora 18:00 la Sala Dalles, DuPont va organiza un workshop pe tema concursului. Scopul workshopului va fi acela de a le oferi participanţilor un mediu informal de creaţie, care să încurajeze creativitatea, generând dezbateri deschise între participanţi şi conducătorii workshopului.

Totodată, workshopul va prezenta în detaliu materialele DuPont, sugerând posibilităţi de utilizare adecvate pentru fiecare din ele.
Workshopul va fi condus de Anne-Line Citerne, DuPont Building Innovations, Responsabil Prescription France & Nouvelles Applications Europa.

CONTACTE:
Pentru Anuala de Arhitectură București 2009
Catiușa Ivanov
Responsabil PR OAR București
Tel: 0726.79.42.67
Email: catiusa.ivanov@gail.com
WEB: www.oar-buc.ro; www.anuala.ro

Pentru Proiectul Bucureștiul Posibil
Smaranda Nicolau
Account Manager – igloomedia
Tel.: 0723262543
Email: smaranda.nicolau@igloo.ro
WEB: www.igloo.ro; www.bucurestiulposibil.ro

Niciun comentariu: