marți, 19 mai 2009

BATIMAT 2009: 7 saloane esenţiale reunite în cadrul aceluiaşi eveniment

La 6 luni de la deschiderea sa, Batimat 2009 se anunţă sub bune auspicii. Cu cele şapte saloane într-unul singur, Batimat 2009 va găzdui o ofertă de produse la fel de largă şi va permite vizitatorilor săi să descopere toate noutăţile din sectoarele lor de activitate. Într-un context economic dificil, expozanţii mizează pe domeniul renovărilor şi au aşteptări mari de la salonul Batimat 2009; mărturiile acestora o dovedesc.

Multi-specializat, Batimat 2009 este organizat în ansamblul de pavilioane din Parc, în 7 spaţii, dintre care unele profită de piaţa renovărilor. Într-adevăr, măsurile guvernamentale luate în favoarea dezvoltării durabile favorizează această piaţă. Astfel, ecopreţul cu rată zero, care a intrat în vigoare la 1 aprilie 2009, este acordat proprietarilor unei locuinţe care efectuează lucrări de îmbunătăţire a eficacităţii energetice (izolări, tâmplărie, energii din surse regenerabile).

Sectorul de Zidărie înregistrează o rată de ocupare de 85%. Sunt prezenţi la acest salon majoritatea actorilor din acest domeniu. Pentru Sophie Chevallon, Director de Relaţii Externe al Saint-Gobain, societate care, din anul 2007, s-a orientat în cadrul ofertei sale globale spre piaţa locuinţelor şi a eficacităţii energetice a clădirilor, „Batimat este o ocazie de a le prezenta clienţilor noştri toate soluţiile inovatoare şi practice”. Anumiţi expozanţi precum POUJOLAT, lider european în domeniul conductelor de şeminee şi al coşurilor metalice, revin după trei ediţii în care au absentat. „În 2010, explică André Prunier, Director Comercial, Poujolat va participa activ, în cadrul Grenelle de l’Environnement şi al aplicării RT 2010 în domeniul construcţiilor noi şi al renovărilor. Salonul ne va permite să ne prezentăm inovaţiile în materie de eficacitate energetică şi să ne poziţionăm ca actor motor în dezvoltarea surselor de energie regenerabile.”

Cu o rată de ocupare de 80%, sectorul de Tâmplărie şi Încuietoare beneficiază de o mare fidelitate a expozanţilor săi. „Participarea la ediţia din 2009 a Batimat este, mai mult ca niciodată, confirmă dna Mussigmann, Director de Marketing al societăţii Hormann Franţa, o necesitate, deoarece salonul rămâne o vitrină internaţională esenţială pentru prezentarea produselor noastre şi o legătură importantă cu profesioniştii”. Hormann Franţa a decis, de altfel, să mărească suprafaţa standului său (385 mp) pentru a pune în valoare numeroasele sale noutăţi.

Salon în cadrul salonului consacrat amenajărilor interioare şi exterioare, Zoom reuneşte numeroşi expozanţi din sectorul amenajărilor interioare. Daniel ARSAC, Preşedinte al societăţii HUBLER, distribuitor exclusiv de panouri decorative (Lemn, Metal, Magnetic, Pietre) va avea un stand mai mare, deoarece „în perioadă de criză, trebuie să comunicăm mai mult. Adresându-se pieţei luxemburgheze şi marocane pentru o dezvoltare în ţările magrebiene, HUBLER mizează mult pe Batimat, care primeşte, în fiecare ediţie, numeroşi vizitatori francezi şi străini”.

Sectorul de Materiale şi Utilaje va reuni ansamblul de unelte de muncă pentru întreprinderi şi profesionişti în domeniu. Sectorul de vehicule utilitare îi va găzdui pe toţi marii constructori şi producători de echipamente. Actorii majori din sectorul utilajelor şi echipamentelor de şantier şi-au confirmat, de asemenea, prezenţa. În special, societatea MERLO, unul din liderii mondiali în proiectarea şi fabricarea de elevatoare telescopice, va fi prezentă cu un stand de aproximativ 500 mp pentru că, aşa cum explică dl Galliano, Directorul societăţii, „chiar dacă utilizatorii investesc mai puţin in materiale în prezent, trebuie să ne gândim la perioada de după criză. Batimat rămâne salonul în cadrul căruia ne întâlnim cu toţi clienţii noştri concesionari şi utilizatori (zidari, constructori de acoperişuri…).”

Prezenţa organismelor majore, precum ADEME, AQC, precum şi cea a expozanţilor lideri în domeniile lor (Etna Fapel, Systaic, Decayeux, Thirard…) confirmă dinamismul sectorului Gestiune durabilă a clădirilor, care se deschide pentru a anticipa şi a se adapta măsurilor guvernamentale legate de Grenelle de l’Environnement privind gestionarea energiei, precum şi temele accesibilităţii, securităţii şi confortului.

Toţi profesioniştii din domeniul construcţiilor vor regăsi aici ansamblul serviciilor care le sunt destinate, cu actori noi prezenţi în acest sector, precum AXA şi Véolia Propreté. O mare noutate, Batimat găzduieşte în acest an Comitetele de Expansiune şi Agenţiile de Dezvoltare Economică. Astfel, Agenţia de Dezvoltare Economică Bordeaux Gironde, condusă de Robert Ghilardi de Benedetti, participă pentru prima dată la Batimat, „pentru a arăta dinamismul regiunii şi pentru a prezenta ansamblul ofertei teritoriale a Comunităţii Urbane Bordeaux (în special Ecoparc Bordeaux-Blanquefort, un parc de activităţi de nouă-generaţie, dedicat construcţiilor ecologice…) pentru a atrage noi întreprinderi, în special campusuri private de formare precum şi centre de demonstrare de sisteme inovatoare…”

Marii actori din sectorul Informatic şi-au confirmat cu toţii participarea la această ediţie, fiind prezente toate instrumentele destinate creşterii productivităţii profesioniştilor din construcţii: administrarea afacerilor, management de proiect, cereri de oferte, programe de CAD, s.a.

Mai multe informatii despre Batimat, aici http://www.batimat.com/site/GB,I401.htm

Niciun comentariu: