luni, 16 martie 2009

Materiale de Constructie Sustenabile

Romania Green Building Council are placerea sa va anunte urmatorul workshop verde pe tema «Materiale de Constructie Sustenabile» ce va avea loc pe 19 martie, in Bucuresti.

Scopul acestui workshop este de a-i sprijini pe producatorii, designerii si furnizorii de solutii in intelegerea optiunilor disponbile, pasilor necesari si oportunitatilor oferite de implementarea principiilor constructiilor eficiente energetic si cu impact redus asupra mediului.

Se vor acorda certificate cursantilor ce vor participa activ la activitatile desfasurate in cadrul workshopului.

Workshop-ul va fi unul interactiv si va:

• Oferi informatii practice despre reglementarile legislative, cerintele si nevoile existente pe piata materialelor sustenabile de constructie

• Pune in discutie produsele verzi ce pot fi utilizate atat pentru proiecte de mari dimensiuni, cat si pentru proiecte tip "do-it-yourself" (bricolaj)

• Pune in evidenta cele mai importante concepte de proiectare sustenabila cum ar fi «cradle to cradle – din leagan inapoi in leagan», amprenta de carbon, energia incorporata si simbioza industriala. Modificarea materialelor si a proceselor pentru a corespunde noilor standarde, costurile implicate, Rentabilitatea unei Investitii

• Facilita discutiile dintre diferitele parti interesate pentru a crea atat oportunitati economice, cat si constructii mai verzi.

• Discuta despre cum sa transformi un produs toxic, intr-unul nou, viabil, care corespunde standardelor Uniunii Europene si care se califica pentru includerea sa in categoria cladirilor verzi certificate

• Prezenta studii de caz relevante

Mai multe detalii despre eveniment, agenda si procedura de inregistrare sunt disponibile la www.RoGBC.org, sectiunea Evenimente.

Niciun comentariu: