luni, 16 martie 2009

Sustainble Construction Materials – Materiale de Constructie Sustenabile

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi va invita sa ascultati, sa invatati si sa discutati cu experti din sectorul constructiilor ecologice si eficiente din punct de vedere energetic.

Ce:

Scopul acestui workshop este de a-i sprijini pe producatorii, designerii si furnizorii de solutii in intelegerea optiunilor disponbile, pasilor necesari si oportunitatilor oferite de implementarea principiilor constructiilor verzi. Evenimentul va fi util persoanelor cu functii de conducere, inginerilor, arhitectilor, designerilor de produse, specialistilor in tehnologie, mediului academic, si altor persoane interesate de a beneficia de avantajele designului eficient din punct de vedere energetic si prietenos cu mediul.

Cand:

19 Martie 2009, 9am – 6 pm

Unde:

Hotel Crowne Plaza, Bucuresti, Romania

Cat costa:

Taxa de 110 Euro pentru membri RoGBC.

Taxa de 225 Euro pentru non-membri.


Oportunitati de parteneriat

Pentru companiile interesate sunt disponibile pachete de sponsorizare. Taxa pentru membri incepe de la 550 Euro, iar pentru non-membri de la 950 Euro.Sunt disponibile atat pachete standard cat si personalizate. Pentru mai multe informatii, persoana de contact este Laura Nemoianu, adresa: laura.nemoianu@rogbg.org


Vor fi acordate certificate de participare persoanelor care vor participa la acest workshop.

Traineri:

Florin Dobrescu - General Manager of Star Dome and Technical Advisor for the Romania Green Building Council; Dl. Dobrescu este proiectant şi eco-antreprenor, dezvoltând un sistem inovativ de case verzi modulare bazat pe un model proprietar de domuri geodezice. Activitatea sa a implicat analiza, clasificarea şi experimentarea unei game largi de tehnologii alternative. Dl. Florin Dobrescu a avut o implicare anterioară în industria construcţiilor, în domeniul clădirilor energetic-eficiente bazate pe tehnologia Insulated Concrete Forms (ICF). Dl. Florin Dobrescu activează de asemenea ca trainer şi consilier tehnic în cadrul Romania Green Building Council. Dl. Dobrescu a absolvit facultatea de Medicina si are experienta de peste 10 ani in marketing, in special in industria farmaceutica.

Steven Borncamp – Preşedinte al Romania Green Building Council; Dl. Borncamp este membru fondator RoGBC şi a organizat în luna aprilie a anului trecut conferinţa "Build Green CEE" în Bucuresti şi multe alte iniţiative pe tema construcţiilor verzi în regiune. A furnizat informaţii stategice şi proiecte de management complexe pentru companii multinaţionale de top din numeroase industrii din regiunea Europei Centrale şi de Est şi Statele Unite. Steve este susţinătorul conceptului de dezvoltare durabilă a afacerilor responsabile din punct de vedere social, inscriindu-se in anul 1993 la First Affirmative Fianancial Network – una din companiile de top din domeniul investiţiilor. A studiat Economia la Universitatea din California, San Diego şi are diploma de Master în Relaţii Internaţionale din cadrul Universitaţii de Drept si Diplomaţie Tufts Fletcher School.

Iulia Degeratu – Manager Public Ministerul Mediului; Dna. Degeratu este membră a Grupului de lucru la nivel înalt pentru implementarea ETAP (Planul de acțiune pentru tehnologii de mediu) organziat de Comisia Europeană și coordonează aplicarea acestuia la nivel național. Dna. Iulia Degeratu este implicată în promovarea eco-inovării în România, prin inițierea de proiecte pilot precum ECOREG, care are ca scop testarea abordării tip „simbioză industrială” în România. Este absolventă a Universității din București, cu un Master în Ecologie sistemică și dezvoltare durabilă.

Anamaria Stroia – Manager Public Ministerul Mediului; Dna. Stroia este un membru valoros al ehipei Producţie şi consum durabile, este coordonatorul politicii de achiziţii publice ecologice în România, ocupându-se cu elaborarea de acte normative, atragerea de proiecte şi promovarea achiziţiilor publice ecologice în România. Ultimii şase ani ai carierei sale au fost dedicaţi politicilor de protecţie a mediului. Abordarea sa a fost atât ştiinţifică (prin editarea de cărţi şi articole în domeniu) cât şi practică (Dna. Stroia a lucrat într-un proiect european dedicat îmbunătăţirii calităţii aerului, alăturându-se mai apoi echipei Producţie şi Consum durabile din Ministerul Mediului). Dna Stroia este licenţiată în administraţie publică la Universitatea Babeş Bolyai şi are o diploma de master în management public la Universitatea Potsdam (Germania).

Alti experti vor avea interventii pe tema tehnologiilor si solutiilor specifice

Workshop-ul va fi unul interactiv si va:

* Oferi informatii practice despre reglementarile legislative, cerintele si nevoile existente pe piata materialelor sustenabile de constructie

* Pune in discutie produsele verzi ce pot fi utilizate atat pentru proiecte de mari dimensiuni, cat si pentru proiecte tip "do-it-yourself" (bricolaj)

* Pune in evidenta cele mai importante concepte de proiectare sustenabila cum ar fi “cradle to cradle – din leagan inapoi in leagan”, amprenta de carbon, energia incorporata si simbioza industriala. Modificarea materialelor si a proceselor pentru a corespunde noilor standarde, costurile implicate, Rentabilitatea unei Investitii, precum si beneficiile de a incepe cat mai curand

* Facilita discutiile dintre diferitele parti interesate pentru a crea atat oportunitati economice, cat si constructii mai verzi.

* Discuta despre cum sa transformi un produs toxic, intr-unul nou, viabil, care corespunde standardelor Uniunii Europene si care se califica pentru includerea sa in categoria cladirilor verzi certificate

* Prezenta studii de caz relevante


Evenimentele urmatoare ale RoGBC

* Crearea de birouri mai verzi: 22 Aprilie, 2009
* Zilele Arhitecturii: 13-16 Mai, 2009


Speram ca puteti fi alaturi de noi cu ocazia acestor evenimente!
Echipa RoGBC

Organizator

Romania Green Building Council (RoGBC) este o asociatie non-profit, apolitica, ce incurajeaza aparitia conditiilor de piata, educationale si legislative necesare transformarii industriei constructiilor si a celor adiacente in scopul crearii si renovarii unor cladiri performante care sa fie atat sustenabile, cat si profitabile. RoGBC a primit acreditarea ca "Emerging Council" (Consiliu Emergent) al World Green Building Council.

Parteneri Media: Arhitectura, Arhitext Design, BICAU, Green Report, Igloo

Niciun comentariu: