luni, 2 martie 2009

Brick Award

Wienerberger, cel mai mare producator mondial de caramida, cu sediul central in Austria, la Viena, prezinta pentru a patra oara Premiul International de Arhitectura “Brick Award ’10”. Premiul se acorda o data la doi ani pentru arhitectura europeana, contemporana, realizata din caramida. Un juriu international format din bine-cunoscuti arhitecti si critici, realizeaza selectia proiectelor. Anul trecut, premiul 1 a fost castigat de renumitul architect german Peter Zumthor.

Caramida, unul din cele mai vechi materiale de constructie din istoria omenirii, se descrie prin modernitate, deoarece este constant modificata si innoita pentru a atinge performante economice, ecologice si arhitecturale.

Diferitele utilizari ale caramizii ca material de constructie, la fatade, izolatie, sau pereti, sunt prezentate in catalogul bogat ilustrat si documentat Brick. Proiectele prezentate sunt rezidentiale si non-rezidentiale, la care au fost utilizate caramizi, atat pentru fatada, dar si in constructia propriu-zisa. Proiectele castigatoare sunt la fel de variate ca si multiplele utilizari ale caramizii ca si material de constructie.

Catalogul poate fi comandat la www.Callwey.de

Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.brick08.com si www.wienerberger.com


INVITATIE PENTRU PARTICIPARE la Brick Award ‘10 / Brick ‘10


Stimata doamna arhitect,
Stimate domnule arhitect,

Ne face placere sa va invitam sa ne recomandati proiecte arhitecturale de exceptie, nationale si internationale realizate din produse ceramice, pentru concursul international care se va finaliza cu premiul “Brick Award ‘10” si pentru cea de-a patra editie a Catalogului “Brick’10”.
Brick Award reprezinta cel mai important concurs international care se adreseaza proiectelor realizate din produse ceramice, premiile fiind acordate o data la 2 ani. Anul teecut, valoarea premiilor a fost de 21.00 Euro.

Va rog sa vizitati www.brick08.com pentru a va face o impresie privind editiile anterioare.

Asteptam cu mare interes sa primim exemple de proiecte remarcabile in care au fost utilizate caramizi pentru zidarie, fatada, pavaj, precum si acoperis ceramic, tinand cont desigur de calitati deosebite in materie de design si tehnologie!

De aceasta data, atat Catalogul Brick10, cat si premiul vor evidentia eficienta energetica si cladirile durabile! Va rog sa aveti in vedere aceste aspecte atunci cand selectionati proiectele pentru nominailzare.

Criteriile pentru nominalizare:
• O parte semnificativa a proiectului trebuie sa fie realizata din blocuri ceramice
(blocuri ceramice, de fatada, pavaj, acoperis ceramic)
• Data de finalizare a proiectelor este 2004 sau mai tarziu
Cladiri noi si renovari de cladiri din caramida pot fi incluse in evaluare.
• Toate tipurile de proiecte sunt luate in considerare: case uni-familiale, cladiri rezidentiale cu mai multe etaje, cladiri industriale si comerciale, cladiri publice, amenajare gradini/peisaje etc.
• In plus, vom acorda un premiu special pentru cel mai bun exemplu de casa uni-familiala eficienta din punct de vedere energetic.
• Un juriu international format din arhitecti vor selectiona cele mai bune 40 de proiecte si premiile care vor fia cordate;
• Va rog sa aveti in vedere faptul ca vom lua in considerare doar propunerile care pot fi publicate in Catalogul Brick’10 si alte publicatii conexe.

Va rugam sa trimiteti cel putin 3 fotografii relevante precum si formularul atasat continand datele esentiale pentru fiecare proiect nominalizat de dumneavoastra pana la data de Martie 15, 2009 ( pe adresa e-mail otilia.ciocirlan@wienerberger.com sau prin curier la adresa Wienerberger Sisteme de Caramizi SRL, Baneasa Business & Technologie Park SA, Soseaua Bucuresti- Ploiesti, Nr 42-44, Cladirea A1, Etajul 1, Sector 1 Cod postal 013696 Bucuresti, Romania).
Asteptem cu interes exemple interesante de arhitectura contemporana din ceramica.

Cu sinceritate,

Bogdan Militaru
Wienerberger Sisteme de Caramizi
Date proiect

Nume: __________________________________________
__________________________________________
__________________________________________

Localizare: __________________________________________
__________________________________________
__________________________________________

Anul finalizarii: __________________________________________

o Casa uni-familiala
o Casa multi-familiala
o Cladire industriala
o Cladire pubilca
o Amenajare gradini/peisaje
o Altele

o Blocuri ceramice*
o Caramizi de fatada*
o Tigla ceramica*
o Caramizi de pavaj*

Nominalizare pentru premiu special:
o Casa uni-familiala avand calitati de eficienta-energetica, ecologica, economica si emotie & sanatate.

Arhitect:

Nume: __________________________________________

Adresa: __________________________________________

Telefon: __________________________________________

E-mail: __________________________________________

Cine a transmis propunerea:

Nume: __________________________________________

Adresa: __________________________________________

Telefon: __________________________________________

E-mail: __________________________________________


Termen limita transmitere propuneri: Martie 15, 2009

Niciun comentariu: