luni, 2 martie 2009

Proiect Ahmet Ogut & Jakup Ferri la CENTRUL DE INTROSPECTIE VIZUALA

TODAY IN HISTORY / ACEASTA ZI IN ISTORIE
Ahmet Ogut & Jakup Ferri

5 martie - 15 aprilie 2009

Deschiderea evenimentului
: Joi, 5 martie ora 19.00
Centrul de Introspectie Vizuala, Str. Biserica Enei nr.16, sector 1, Bucuresti
www.pplus4.ro

Program: Miercuri-Joi: 14.00- 18.00; Vineri-Sambata: 12.00 -17.00
“Aceasta zi in istorie” deschide prima expozitie a artistilor Ahmet Ogut si Jakup Ferri in Romania. Aflate la granita cu sociologia si/sau performanta, desenele, filmele si cartile de artist, prezentate in proiectul bucurestean, proiecteaza o imagine subiectiva asupra conditiei curente a spatiului public si a celui privat. Fiecare lucrare se transforma intr-un punct de negociere si de analiza a realitatii institutionale prezente, unde lucrul cu memoria colectiva, cu economia politicului si identitatea sunt elemente cheie.

“Aceasta zi in istorie” porneste de la observarea atenta a faptului cotidian si a aspectelor sale anecdotice, poetice si pe alocuri conflictuale. Propunand o inventare sau o reconstructie a evenimentului, Ahmet Ogut si Jakup Ferri intrerup linearitatea temporala a vietii de zi cu zi pentru a recupera fragmentele unei realitati devenite deja istorie. Astfel, fiecare situatie pe care cei doi artisti o suprind sau în care se implica capata potential critic. Strategiile si tacticile vizuale ale productiei lor artistice pun în valoare structuri sociale informale care au capacitatea de creiona o noua perspectiva asupra conditiei prezentului.
…………………………………
Ahmet Ögüt este nascut in 1981 la Diyarbakir, Turcia si in prezent traieste si lucreaza in Amsterdam, Olanda. A studiat la Universitatea Hacettepe Ankara si Universitatea Yildiz Teknik Istanbul, iar intre 2007-2008 a fost bursier al Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Dintre proiectele sale recente amintim: 2009 Things we count, Kuenstlerhaus Bremen (solo); The Generational: Younger than Jesus, New Museum, New York. Ahmet Ogut va fi prezent in Pavilionul Turciei cu ocazia celei de-a 53-a editii a Bienalei de la Venetia.

Jakup Ferri este nascut in 1981 la Pristina, Kosovo si in prezent traieste si lucreaza in Amsterdam, Olanda si Pristina, Kosovo. A studiat la Academia de Arte din Pristina si intre 2007-2008 a fost bursier al Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Dintre proiectele sale recente amintim: 2009 Galerie De Expeditie, Amsterdam (solo); Coalesce: Happenstance, Smart Project Space, Amsterdam; Standard of living – Ressources – Solidarity, < rotor >, Graz
……………………………………………………………..
Organizator: Centrul de Introspectie Vizuala Bucuresti/ Asociatia pepluspatru

Niciun comentariu: