joi, 26 februarie 2009

ONE WORLD ROMANIA 2009







Drepturile omului. Execuţiile în masă, prizonieratul politic, viaţa sub teroarea instaurată de regimurile totalitare nu sunt numai problemele celor care le traiesc. Sunt şi problemele noastre. În special într-o ţară care a cunoscut timp îndelungat experienţa opresiunii politice, problema drepturilor omului, a promovarii şi a apărării lor ar trebui să fie una permanent actuală în preocupările oamenilor.

ONE WORLD este un festival de film documentar dedicat drepturilor omului iniţiat de Vaclav Havel în 1999. În ultimii 10 ani, ONE WORLD a devenit cel mai mare festival de acest fel din Europa şi s-a extins în oraşe ca Bruxelles, Madrid, New York sau Kiev.

ONE WORLD ROMANIA s-a născut în 2008, după un an şi jumătate de Documentary Mondays la Centrul Ceh. În 2009, facem înca un mic pas. Bucureştiul are un public de documentare şi pasul urmator este aşteptat.

Festivalul îşi propune să prezinte informaţii echilibrate şi complexe despre problemele de încălcare a drepturilor omului, oferind astfel şansa unei mai bune înţelegeri a conexiunilor dintre politica externă şi problemele sociale. Mai mult, dorim să contribuim în acest mod la dezbaterea publică asupra rolului pe care cetăţeanul român şi România pot şi ar trebui să-l aibă într-o lume interconectată global, în lumea în care trăim deja.

Mai multe despre acest festival si programul filmelor prezentate in cadrul ONE WORLD ROMANIA 2009, aici http://www.oneworld.ro/index.php?id=27

Niciun comentariu: