vineri, 5 decembrie 2008
RED SPOT – continua semnalul cu o expozitie de fotografie si video la Muzeul Taranului Roman si cu o invitatie la dialog
Traseul RED SPOT se continua in perioada 9-16 decembrie cu o expozitie de fotografie si video, deschisa la Muzeul Taranului Roman si cu invitatia la un dialog on line.
Dupa marcarea cu spoturi rosii si stickere a 11 imobile degradate din centrul capitalei, datand de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, programul I love Bucharest continua proiectul RED SPOT cu o expozitie de fotografie si video deschisa in Sala Acvariu a MTR, ce va fi vernisata marti, 9 decembrie, la ora 18.30.
Expozitia va cuprinde imagini ale unor imobile uitate, condamnate sau chiar disparute din peisajul urban bucurestean, opinii si istorii ale locatarilor unor astfel de case si episodul spoturilor rosii de pe strazile Budisteanu, Aman, Lutherana si Grivitei.
RED SPOT si I love Bucharest alatura imaginile foto si video unei invitatii la dialog intre bucuresteni - locuitori si autoritati, societate civila si companii private, mijlocit de forumul de discutii (in imagini si text) ce se va deschide pe site-ul ilovebucharest.org in ziua vernisajului expozitiei.
In acest An European al Dialogului Intercultural, initiatorii proiectului, grupul focAR, impreuna cu organizatorii, Asociatia din Pod si Fundatia MORA, alaturi de partenerii proiectului – Viasat History, Luxten, Avrig 35, Auto Total, Muzeul Taranului Roman, United Experts si Programul Cultural Elvetian in Romania, TimeOut Bucuresti, ProFM Dance, Business Magazin, Descopera si MTV - te invita sa te implici in acest demers de angajare in construirea unei istorii viitoare a propriului oras.
Un proiect de arta conceput ca proiect semnal, proiect de atentionare si constientizare, RED SPOT cheama fiecare locuitor al Bucurestilor la un dialog indreptat spre recuperarea istoriei orasului nostru, atat la nivel narativ (prin istorii in imagini si text), cat si printr-o maniera angajata (prin cautarea unor modalitati noi de raportare la situatia in care se afla casele, strazile, zonele vechi ale capitalei si amenintarea pe care o reprezinta prezentul pentru acestea).
RED SPOT este un deget indreptat spre cateva rani ale orasului: cladiri, strazi, cartiere, oameni, intr-un Bucuresti fost Paris al estului, in prezent un oras ingropat printre masini, praf, resentiment (sau un tanar oras european?), o viitoare capitala culturala sau un oras haotic, comercial, consumatorist?
Raportul dintre trecutul, prezentul si viitorul Bucurestilor se suprapune raportului dintre istoria orasului, santierele prezentului si istoria construita de actiunea si/sau pasivitatea locuitorilor sai – indivizi, grupuri, asociatii, institutii (publice si private).
RED SPOT este o chemare la depasirea ignorantei fata de propria noastra istorie, fata de propriul trecut si prezent, la depasirea nepasarii fata de propriul nostru viitor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu