vineri, 29 august 2008

Bursă de creaţie la Dusseldorf

Centrul Cultural «Palatele Bracoveneşti» anunţă concursul pentru o bursă de creaţie de două luni la Düsseldorf, destinată unui artist plastic din Bucureşti. Rezidenţa se va derula în lunile octombrie şi noiembrie 2008, într-un atelier de 95m pătraţi, cu toate dotările (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV etc.). Situat la etajul 1 al unui complex de ateliere, spaţiul de lucru al artistului rezident nu este potrivit pentru sculptură şi nici pentru obiecte grele.

Rezidenţa comportă un stipendiu lunar de 750 EUR şi permite rambursarea cheltuielilor pentru materiale pînă la 300 EUR pentru cele două luni. Transportul cu avionul, dus-întors, este asigurat de către organizatori. Perioada de rezidenţă se va încheia cu o expoziţie într-o galerie din Dusseldorf.

Artiştii interesaţi sînt rugaţi să trimită maximum 30 de reproduceri ale lucrărilor proprii (fotografii ori diapozitive) sau înregistrări video, CD-R, DVD, dar nu mai lungi de 10 minute, şi un scurt Curriculum Vitae pe adresa Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti", str. Valea Parcului nr. 1, Mogosoaia, Ilfov, într-un plic cu menţiunea Pentru rezidenţa la Düsseldorf.

Nu este nevoie de un formular de participare, de vreun proiect, de documentaţie sau de recomandări. Data limită de înscriere este 10 septembrie 2008. Un juriu se va întruni la mijlocul lunii septembrie, iar decizia sa va fi finală, contestaţiile nefiind admise.

Mai multe detalii.

Niciun comentariu: