miercuri, 5 martie 2008

Sculptura Azi. Patru Discursuri

Atelier 35 găzduieşte în perioada 29 februarie – 18 martie 2008 expoziţia de grup ”Sculptura Azi. Patru Discursuri”, semnată Cosmin-Florin Moldovan, Miruna Moraru, Anamaria Şerban şi Tamas Attila. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 29 februarie, la ora 18.00, în Str. Şelari, nr. 13, sector 3, Bucureşti.

Expoziţia propusă de Atelier 35 reuneşte patru artişti ale căror opere atacă şi promit în acelaşi timp asimilarea experienţei postmoderne, recreând o artă în care sculptura interacţionează cu publicul. Demersul a fost susţinut prin formularea a patru discursuri artistice individuale îmbinate sub acelaşi imbold generic: ”Dorim să demonstrăm că sculptura nu este numai o artă a privirii, ci şi o artă tactilă. De aceea, principalul rezultat pe care îl aşteptăm de la acest proiect este o apropiere cât mai mare între public şi lucrări, dar şi o mai mare vizibilitate a proiectului, în cât mai multe medii”.

Acţiunea celor patru artişti neagă prin scopul declarat ceea ce Rauschenberg descria o dată ca ”ruptură” dintre viaţă şi artă, marşând pentru crearea unui „public awareness”: publicul nu mai este un simplu spectator, ci devine prezent în cadrul evenimentului prin familiarizarea cu arta prin atingere.

Reunite iniţial în cadrul galeriei ”Delta”, din Arad, lucrările celor patru artişti sunt prezentate publicului cu sprijinul financiar al Asociaţiei ”Filiala din Arad a U.A.P.R.” şi al Consiliului local municipal Arad - Primăria Arad.

Cosmin - Florin Moldovan este absolvent al Facultăţii de Arte din Timişoara, secţia sculptură, promoţia 1999, în prezent fiind doctorand al aceleiaşi facultăţi; a participat la numeroase expoziţii de grup şi personale în ţară şi străinătate şi este deţinător al premiului U.A.P. din România pentru tineret, din anul 2006.

Tamas Attila este absolvent al Facultăţii de Arte din Timişoara, promoţia 2002, în clasa prof. Szakats Bela şi Rudolf Kocsis şi al studiilor post-universitare, secţia sculptură, din cadrul aceleiaşi facultăţi, în clasa prof. P. Jecza şi a participat la expoziţii de grup, începând cu anul 1998.

Miruna Moraru este absolventă a Facultăţii de Arte Timişoara, secţia sculptură, promoţia 2003, este membră a grupului artistic „21” şi în prezent este reporter-colaborator al TVR Cultural, pentru Jurnalul Cultural.

Anamaria Şerban este doctor în arte vizuale al Universităţii de Arte Timişoara, din anul 2007, membru al grupului „21”, participantă la diverse simpozioane de sculptură şi expoziţii de grup din ţară şi străinătate şi din 2002 este asistent la secţia sculptură, Facultatea de artă, Universitatea de vest, Timişoara

Expoziţia va fi deschisă în perioada 29 februarie - 18 martie 2008, de marţi până duminică, 13.00 – 21.00.

Atelier 35 este un spaţiu destinat tinerilor(până în 35 de ani), ce promovează cercetarea experimentală, noile mijloace de expresie şi comunicarea între medii.

Niciun comentariu: