miercuri, 19 decembrie 2007

Ultima seara la DaKino. 3 in 1: Premii, film, cocktail

Cand am intrat in sala Auditorium, putin dupa ora 8, Loredana Groza isi incepuse deja performance-ul alaturi de formatia Agurida. Ingredientele primului cocktail al serii au purtat marca Loredanei: o combinatie de cantece de petrecere romanesti, chansonete frantuzesti, gipsy si Balkan music. Trecerile de la un ritm la altul au fost reusite, atmosfera din sala fiind una de voie buna.

Dar bucuria Loredanei a fost inlocuita de rigiditatea Danielei Nane, care a deschis Festivitatea de premiere stangaci si cu o nota de falsitate, spunand “Loredana e un artist de talie... internationala”. Uneori lipsa tacerii scoate la iveala monstri.

Dan Chisu si ‘tovarasa’ Nane au prezentat rapid sponsorii, membrii juriului, persoanele care au inmanat premiile si, bineinteles, numele castigatorilor. Dupa ce a strecurat glumita cu “da, Bruno Coppola este ruda cu Francis Ford Coppola”, Dan Chisu a insistat asupra noului look al trofeului DaKino, creatie a altui tovaras, si anume: cioplitorul maslinei de vis-à-vis de Palat. Poveste veche, mon cher…

Dar sa revenim la arta! M-am bucurat cand Felix si AIE, doua filme despre care am scris cu placere, au primit premii pentru cea mai buna regie, respective cea mai buna imagine! Vive la robe tourqoise si simpaticul urmas al lui Dracula!

Foarte putini dintre cei premiati au fost in sala ca sa-si ridice premiul personal. De multe ori premiul a fost inmanat unui reprezentant al Ambasadei din tara respectiva sau unui membru al juriului, conational cu regizorului premiat. Dar nu numai premiantii au lispsit sambata seara de la DaKino, ci si publicul. Ma asteptam ca sala sa fie plina, dar n-a fost asa. Putine au fost randurile ocupate cap coada.... continuare

Ioana Muntenescu

Niciun comentariu: