joi, 30 martie 2017

Final de Campionat Naţional al Montatorilor de Pardoseli, ediţia 2017

 Sâmbătă, 25 martie, a avut loc festivitatea de premiere a ediţiei 2017 a Campionatului Naţional al Montatorilor de Pardoseli, în cadrul căreia au fost recompensaţi autorii celor mai bune lucrări realizate în cadrul competiţiei. Concursul a avut loc în zilele de 24 şi 25 martie, în Pavilionul C3 al complexului Romexpo, şi a inclus 3 probe: pardoseli de lemn (parchet), pardoseli elastice/textile (cauciuc, linoleum şi mochetă), respectiv pardoseli turnate (design rezidenţial, pardoseli decorative cu reologie controlată şi sistem parking).

Vineri, 24 martie, s-au adunat la start 11 concurenţi pentru proba de pardoseli elastice, 8 la lemn şi 10 (5 echipe a câte 2 concurenţi) la pardoseli turnate. Cei mai mulţi dintre ei au beneficiat şi de prezenţa unui mentor care le-a putut da sfaturi de pe margine, fără a se implica efectiv în execuţie. Aceştia au primit materiale de cea mai bună calitate de la sponsorii evenimentului şi au avut la dispoziţie aproape două zile pentru a duce la bun sfârşit lucrările jurizate permanent de echipe de arbitri formate din profesionişti, pe fiecare domeniu.

Pardoseli din lemn
La această probă, a fost folosit parchet dublustratificat Bauwerk, în două culori, care a fost lipit cu adeziv Wakol şi finisat a doua zi cu ulei Loba. Concurenţii au folosit scule de mână proprii, iar pentru pregătirea lamelelor de parchet au avut la dispoziţie ferăstraie circulare cu banc şi maşini de frezat Festool.
Juriul a fost compus din domnii Josef Heller (Germania) şi Constantin Cadar (Romania), care au acordat următoarele premii:
1.      Stefan Iosif – Steffy Impex SRL
2.      Dumitrescu Florin – Alveco Montaj
3.      Strateanu Beniamin Lucian - Interni Concept Design
Câştigătorul locului I, având vârsta sub 26 de ani, va participa la competiţia europeană care se va desfăşura anul viitor în Suedia.

Pardoseli elastice/textile
Materialele utilizate au fost: mochetă, covor de cauciuc Nora şi linoleum Forbo Flooring Systems, în diferite culori, care au fost aplicate cu adezivi Forbo Eurocol (la toate secţiunile). Aplicatorii au folosit scule de mână proprii, respectiv suflante cu aer cald Steinel, cu ajutorul cărora au realizat sudurile.
Juriul a fost compus din domnii Heinz Brehm (Germania) şi Ioan Strugaru (România), care au stabilit următorul clasament:
1.      Ion Liviu – Bauflooring
2.      Bulumac Florin – Geliv
3.      Mircea Baciu - AMD CONS

Pardoseli turnate
La această probă, desfăşurată pentru prima dată în România, au fost puse în operă 3 tipuri de sisteme pe bază de răşini: Sika Comfortfloor (design rezidenţial), un sistem decorativ cu reologie controlată de la BASF şi un sistem pentru parking de la Conica. Proba a atras atenţia atât prin noutatea ei, cât şi prin estetica modelelor de lucru propuse. Juriul, format din domnii Heinz Brehm, Adrian David şi Cosmin Ionescu, au stabilit echipele câştigătoare:
1.      Elite Surface
2.      Creative Flooring
3.      Ralex

Premiile asigurate de sponsori au constat în scule şi echipamente de lucru, dar şi reduceri substanţiale la produse, oferite concurenţilor. Menţionăm inclusiv un ferăstrău circular Festool, oferit de Felder Gruppe România câştigătorului probei de parchet, şi suflanta cu aer cald de ultimă generaţie Steinel primită de câştigătorul probei de pardoseli elastice. De asemenea, ocupanţii unui loc pe podium vor beneficia de expuneri ale unor lucrări de referinţă în revista branşei, Pardoseli Magazin.
Evenimentul a fost marcat de asemenea de numeroase prezentări şi demonstraţii cu materiale şi scule specifice acestui domeniu, susţinute de Life Art, Loba / Wakol, Policolor, Forbo Eurocol, Ursa România şi Steinel. Acestea au putut fi urmărite de un publicul format din specialişti şi vizitatori, prezenţi în număr mare la această ediţie a manifestării.  
În contextul evenimentului, a fost semnat şi un protocol de colaborare între Asociaţia Montatorilor de Pardoseli din România (AMPR), reprezentată de preşedintele organizaţie, domnul Răzvan Dobre, şi Felder Gruppe România, prin domnul director Dragoş Mărăcineanu, care prefigurează o serie de acţiuni comune menite să contribuie la profesionalizarea branşei prin folosirea de scule şi echipamente performante.

Concursul Naţional de Design pentru Pardoseli al Studenţilor Arhitecţi 2017, destinat studenţilor la facultăţile de arhitectură, urbanism, arhitectură de interior şi design, s-a finalizat prin jurizare şi acordarea premiilor în cadrul manifestării Art Floors 2017. Acesta a fost iniţiat de Centrul de Studii Arhitecturale şi Urbane – CSAU al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu” din Bucureşti şi Asociaţia Montatorilor de Pardoseli din România, iar lucrările au fost expuse în cadrul evenimentului de la Romexpo, unde s-a desfăşurat şi festivitatea de premiere. Tema a constat în crearea unei pardoseli calde din două materiale diferite (lemn, covoare PVC, linoleum, mochetă, plută etc.) pentru sala de consiliu a unei instituţii, sală cu suprafaţa totală de aprox. 50.00 mp şi planşeul din beton armat. Juriul a fost format din reprezentanţi ai UAUIM şi AMPR, iar premiile au constat sume de 300, 200, respectiv 100 de euro. Iată clasamentul cu primele trei proiecte notate de juriu:
1.      Neagu Eliza / Zdrafcu Marina
2.      Bobric Sabina-Maria / Oncică Alina Claudia / Zamfir Ioana
3.      Vişan Emanuel


Asociaţia Montatorilor de Pardoseli din România mulţumeşte tuturor sponsorilor, concurenţilor şi participanţilor la eveniment. Succesul acestei manifestări este premiza organizării unei viitoare ediţii, care va avea loc în 2018, numeroase companii exprimându-şi încă de pe acum dorinţa de participa la dezvoltarea acestui proiect. 

Niciun comentariu: