joi, 21 iulie 2016

Conacul Domniţei Ralu găzduieşte SoNoRo Conac

Cel de-al treilea concert SoNoRo Conac al lunii iulie va avea loc în județul Prahova, la Conacul Domniţei Ralu. Evenimentul va avea loc luni, 25 iulie, de la ora 19.00.
Conacul, amplasat pe drumul vinului, într-una din cele mai renumite regiuni viticole din ţară, Dealu Mare, a fost construit la începutul sec. XX. Stilul arhitectonic conduce la stabilirea paternităţii arhitecturale către un discipol al arhitectului Ion Mincu, însă originile sale sunt încă un mister. În perioada comunistă a fost naţionalizat şi transformat într-o fermă viticolă, iar mai târziu, după anii '90 a fost lăsat în paragină. Farmecul şi grandoarea de odinioară i-au fost redate de un investitor privat şi a prins viaţă în 2015, atunci când a fost deschis publicului.

Programul muzical al concertului va cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven, Zoltán Kodály, Jean Sibelius și Edward Elgar, interpretate de Răzvan Popovici (violă), Erik Schumann (vioară) și Jan-Erik Gustafsson (violoncel).
Concertul va fi urmat de un cocktail.
Până la finalul verii, vor mai avea loc concerte SoNoRo Conac în următoarele clădiri de patrimoniu:
- Biserica Fortificată, Ilieni, judeţul Covasna (29 iulie 2016)
- Casa de Oaspeţi a Prinţului de Wales, Valea Zălanului, judeţul Covasna (6 august 2016)

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.
Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro
Despre SoNoRo Conac

În 2013, Asociaţia Sonoro a pus bazele unui nou proiect - SoNoRo Conac- , care îşi doreşte, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenţie şi sprijinire a patrimoniului şi a resurselor culturale extraordinare ale României. În 2014, SoNoRo Conac a desfăşurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobruşa din Drăgăşani, Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlaţi, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff – Manasia,  Sinagoga din Bistriţa, Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Conacul Hodoni de lângă Timişoara. În 2015, concertele SoNoRo Conac au fost găzduite de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi, Biserica Evanghelică din Herina, - Muzeul Naţional "George Enescu" din Bucureşti, Catedrala Romano-Catolică / Alba-Iulia, Biserica fortificată / Viscri, Casa Boema din Cluj-Napoca, Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei, Muzeul Civilizației Dacice şi Romane din Deva, Colegiul Naţional "Moise Nicoară" din Arad, Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spaţiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect îşi propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate - clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

SoNoNo Conac este un proiect iniţiat de Asociaţia Sonoro, cu sprijinul partenerului principal - BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecţilor din România.

Sponsor principal: BRD – Groupe Société Générale

Parteneri principali: Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Arché

Mașina oficială oferită de: BMW

Parteneri: Illy, Avincis, AQUA Carpatica, Centrul Cultural Castel Sâncrai din Sâncrai, Castelul Gyulay Ferencz din Mintia, Muzeul de Artă din Craiova, Biserica Foritficată și Casa Kraus din Criţ, Conacul Domniţei Ralu din Chițorani, Biserica Fortificată din Ilieni, Casa de Oaspeţi a Prințului de Wales din Valea Zălanului, Casa cu Blazoane din Chiojdu, Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România din Cisnădioara,  Cetatea Făgăraş.

Parteneri media: România liberă, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Harper’s Bazaar , Marie Claire, Beau Monde, National Geographic, Forbes Life, HotNews, Igloo, Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, The Art of Living, designist.ro, Bucharest Gentleman, Alist, Academia Cațavencu, Visuell.ro, The Institute. 

Pentru acreditări şi mai multe informaţii despre SoNoRo Conac:
Mihaela Mureşanu
mihaela@whitewords.ro


Niciun comentariu: