vineri, 18 martie 2016

S-a încheiat etapa de înregistrare la concursul Discursuri Critice din cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric

Etapa de înregistrare la concursul de eseuri Discursuri critice s-a încheiat. În urma open call-ului lansat la sfârşitul lunii ianuarie, s-au înscris 45 de participanţi din 12 ţări. Aceştia sunt deopotrivă studenţi în artă sau arhitectură, profesori, cercetători, critici de arhitectură, directori de programe, arhitecţi practicieni, designeri sau urbanişti. Suntem încântaţi de interesul arătat de participanţi – ce aparţin unor arii atât de diverse – pentru susţinerea demersului teoretic şi critic, atât de necesar pentru fundamentarea culturii profesionale în regiunea Europei Centrale şi de Est. Le mulţumim tuturor celor care s-au înscris în concurs şi le dorim multă inspiraţie în redactarea lucrării finale. Alături de juriul concursului, prezidat de Alberto Pérez-Gómez, aşteaptăm contribuţiile participanţilor până pe 20 aprilie.

Discursuri critice este, mai mult decât un concurs de eseuri, cel de-al treilea modul al Trienalei de Arhitectură East Centric. Concursul urmărește să evidențieze idei și formatori de opinie, să contureze concepte originale și provocatoare și, de asemeni, să promoveze exemplele de bună calitate în arhitectură. Alături de concursul de eseuri, prezentările eseurilor nominalizate în faţa juriului şi a publicului, precum şi conferinţele invitaţilor speciali își propun să stimuleze și să promoveze discursul critic ca o necesitate fundamentală pentru arhitectura de bună calitate și pentru deschiderea către publicul larg. Acestea reprezintă, de altfel, elementele structurante ale întregii Trienale.



Al doilea open-call din cadrul Trienalei – Drifting Architecture –, se defăşoară până pe 5 aprilie. Sunt invitaţi să participe arhitecţi, urbanişti şi designeri din Europa Centrală şi de Est, care au realizat lucrări în ţările Europei Centrale şi de Est în perioada 2013-2016. Lucrările selectate în urma acestui open-call vor fi expuse în cadrul expoziţiei principale a Trienalei de Arhitectură East Centric 2016, eveniment organizat în perioada 15 septembrie – 9 octombrie 2016 la Bucureşti. Detalii pentru participare si regulamentul complet al open-callului pe site-ul Trienalei, secţiunea open-call: www.east-centricarch.eu/triennale/open-call 


Mai multe informaţii despre Trienala de Arhitectură East Centric pe www.east-centricarch.eu/triennale 
Hashtag: #ECATriennale2016

Niciun comentariu: