luni, 14 martie 2016

"Bucureşti improbabil'' – expoziţie de fotografie de arhitectură a studenţilor UAUIM

Marţi 15 martie ora 18.30 sunteţi invitaţi în atrium-ul Institutului Francez din Bucureşti la expoziţia de fotografie de arhitectură, "Bucureşti improbabil'', o expoziţie a studenților UAUIM Bucureşti, Facultatea de Arhitectură de Interior, seriile 2014 şi 2015 (cursul de fotografie, îndrumător arh. Andrei Mărgulescu). 

La deschidere vă invităm să aduceţi câte o fotografie proprie despre un Bucureşti improbabil, semnată, pe care o vom adăuga expoziţiei. Seara va continua cu o prezentare şi discuţie în care vom povesti şi vom discuta, împreună cu studenţii, despre fotografierea incertitudinilor unui anumit Bucureşti din Bucureşti.

Expoziția este suma celor mai bune fotografii ale studenților care au explorat un oraş (din oraş), multistratificat, incert, ambiguu, efervescent deşi pustiu, aflat dincolo de scriitura unor linii de forță urbană sau arhitecturalăAcest oraș-textură, care este în mod simultan atât fundal cât și formă evidențiată, fără ca această relație să aibă vreodată vreo finalitate, este interpretat în imaginile autorilor ca fiind un loc al unor memorii fără contur net, al unor timpi aflați în permanentă glisare între instantaneu şi absență. Într-un fel, acest spaţiu bucureștean este extrem de creativ şi pare că tocmai prin libertatea pe care a câștigat-o, sacrificând rigoarea, lasă spații libere ficțiunii şi unor permanente (pentru cine este dispus…) găsiri, pierderi, regăsiri ale sinelui. Expoziția nu vorbește despre un oraș frumos sau urât ci despre un oraş hibrid al cărui nume este un pretext și a cărui stare este fără concluzii, fiind un proiect oferit deschis oricui îl va explora.   

Invitat special la deschidere va fi prof. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat, Decanul Facultăţii de Arhitectură de Interior din Cadrul UAUIM Bucureşti.

Eveniment pe Facebook:

Niciun comentariu: