marți, 13 octombrie 2015

Noaptea Albă a Creatorilor & Designerilor de produs revine la Cluj pe 17 octombrie

Asociaţia Atelierul de Creaţie te invită, în data de 17 octombrie, de la ora 19.00 la ora 02.00 la cea de-a IV-a ediţie a proiectului  Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, pentru a petrece un altfel de sfârşit de săptămână la Centrul de cultură urbană Casino”, în Parcul Central „Simion Bărnuţiu” din Cluj.

Vă propunem o noapte albă, într-o atmosferă  prietenoasă şi plină de inspiraţie & design, alături de cei peste 15 participanţi care au bine meritata reputaţie de creatori şi designeri români. Artişti vizuali, arhitecţi, designeri de produs, creatori de produse unicat şi sculptori vor expune publicului 100 de produse de autor gata să fie admirate şi fotografiate. Vă aşteptăm la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs pentru a fi la curent cu cele mai noi trenduri în materie de bijuterie contemporană, de design vestimentar şi de creaţii de autor. Intrarea în cadrul evenimentului este liberă, iar atmosfera va fi întreţinută de DJ Frunză.

Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este unul din cele mai importante evenimente anuale din România, ce promovează lucrările creatorilor din spaţiul cultural românesc, prin organizarea de expoziţii pop-up în trei oraşe diferite, în trei locaţii de consum de cultură. Finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiectul Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs  reuşeşte să se extindă de la o ediţie la alta, anul acesta incluzând pentru prima oară şi Timişoara (31 octombrie, Ambasada) pe lista oraşelor gazdă. Bucureştiul nu lipseşte nici el de pe listă.

Anul acesta am propus includerea unor proiecte colaterale - expoziţii pop-up, ateliere şi deschiderea studio-urilor artiştilor cu desfăşurare în toate oraşele din România, astfel încât comunitatea industriei creative româneşti să beneficieze de vizibilitate naţională.

Pagina Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/491449244356481/

De asemenea, bloggerii oficiali ai evenimentului vor prezenta în timp real detalii despre Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia de Cluj.
Folosiţi hashtag-ul #blanchenuit pentru a fi la curent cu noutăţile acestui eveniment.

Pe parcursul celor patru ani, Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs a devenit o platformă activă, de networking şi inspiraţie, dedicată persoanelor creative din România. Proiectul a fost finalist la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact, iar voluntarii săi au fost printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor, secţiunea Artă şi cultură.

Scopul proiectului Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este de a susţine, promova şi dezvolta comunitatea designerilor şi creatorilor de produs din România. De asemenea, proiectul aduce alături designerii şi creatorii de produs din România şi oferă un status bine definit acestei comunităţi din industria creativă. Este un proiect curajos de networking, realizat de o echipă pe măsură, ce crede în comunitatea designerilor şi creatorilor de produs din România.

Asociaţia Atelierul de Creaţie a fost creată în anul 2011 cu scopul de a susţine şi de a promova în mod constant valorile contemporane ale culturii româneşti, implicându-se direct în industria creativă a designului de produs. Ne implicăm din 2011 în promovarea educaţiei culturale prin evenimentele organizate în diferite oraşe din România, în protejarea şi valorificarea culturii tradiţionale româneşti în contemporaneitate, iar din 2014 încurajăm mobilitatea culturală prin intermediul evenimentelor de profil din străinătate la care participăm în calitate de reprezentanţi media: Dutch Design Week, Eindhoven, 2015, Târgul internaţional de produse de autor Frankfurt Messe, DaWanda Designmarkt, Tendence Messe Frankfurt, Handwerk & Design Munchen, 2013-2015.

În 2010, înainte de a avea un statut juridic, am creat proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro şi http://events.revista-atelierul.ro/), singura revistă dedicată designerilor şi creatorilor de produs din România. Avem peste 50 de voluntari în cadrul asociaţiei, am realizat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs în diferite oraşe din România şi suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. În patru ani am publicat peste zece reviste în format online şi suntem co-organizatorii târgului de produse LaBazar al festivalului Femei pe Mătăsari.

Niciun comentariu: